Van olyan név, amit abszolút ósdinak tartasz?
Figyelt kérdés
Fiú és lánynév is lehet.2012. okt. 1. 07:35
1/14 anonim válasza:
Inkább csak olyan van, amit szokatlannak vagy ritkának. Változnak a divatok, ami "ósdinak" tűnik, az szerintem azért az, mert sokat hallottuk, régen azt adták sokat a gyerekeknek. Tíz-húsz év múlva pont az lesz ósdi, ami ma trendi és amiből rengeteget adnak a babáknak.
2/14 anonim válasza:
Az első jól írta..totál így van ez.Nézd meg régen divat név volt a Béla,György,János,József,Mária,Julianna,Erzsébet és társaik.... ma inkább már ósdiak...de attól még szép nevek:)
3/14 intrepid válasza:
Leokádia. Frankón volt ilyen név. Szegény, akinek ezt adták.
4/14 anonim válasza:
A Margó és a Margit már egyáltalán nem használatos, anyámat és nagyanyámat is így hívták.
Ugyanez a helyzet szerintem a Tóbiással... stb.
5/14 anonim válasza:
Szerintem nincs ósdi név, csak divat majomkodó szülők vannak és egymást követik mint a birkák.
Nagyon szép név az előttem író nagyijának a neve is. Margit,Katalin,András,stb.
6/14 anonim válasza:
Irén, Tekla, Amasztázia
Jenő, Ernő, Lajos
7/14 anonim válasza:
Nekem azok az ósdi nevek, amiket falun minden második idős ember visel, vagy úgy szimplán öreges hangzású a számomra.
Férfi: Sándor (pedig mindkét papámat így hívták), József, János, Lajos, Béla, Géza, Ferenc, György, Gyula és még sorolhatnám.
Nő: Margit, Mária, Matild, Erzsébet, Katalin, Gyöngyi, Ilona, Rozália
9/14 anonim válasza:
gizella, elemér, margit, antal, stb
10/14 anonim válasza:
Jolán ugrott be elsőre, de azt se tudom elképzelni, hogy az aranyos pici babámat pl úgy akarjam hívni, hogy Alajos, Gyula, Erzsébet, Margit, Tóbiás, Tivadar stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!