Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tudnátok mondani családi...

Cpt.Krisz kérdése:

Tudnátok mondani családi háborús történeteket?

Figyelt kérdés
Nekem például orosz dédnagyapám (félig orosz vagyok) harcolt Sztálingrádban, Kurkszban, sőt még Berlinben is meg még néhány ilyen nagy harcban csak már nem emlékszem a nevükre, volt is két vörös csillag kitüntetése meg vagy 10 medálja...Sajnos és sohasem találkoztam vele mivel még anyukám születése előtt meghalt, pedig kérdezgedtem volna rendesen mivel eléggé érdekelnek az ilyen háborús illetve haditechnikai dolgok :)

2012. szept. 7. 21:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagymamám a 2. világháborút Budapesten töltötte, de gyerek volt még és csak annyira emlékszik az egészből, hogy sokszor le kellett menniük a pincébe a légitámadások miatt. Ott rendezkedtek be, és ott játszott más gyerekekkel. Gondolom, a szülők ügyeltek arra, hogy legalább a kicsik ne sokat érezzenek a sok problémából.
2012. szept. 7. 22:45
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A nagypapám tiszt volt a II. Világháborúban, ahol Sztálingrád alatt szétlőtték a karját dumdum golyós puskával. Aztán 56-nál is tt volt, kapott is most kitüntetést, az akkori tetteiért :)
2012. szept. 7. 23:08
 13/13 anonim ***** válasza:
89%

Nekem már csak anyai nagymamám él, aki viszont nagyon messze lakik, így én nem a nagyszüleim történetét mesélem el, hanem másokét.

Volt egy néni, akinek a családja a bombázástól nem félt, hiszen egy tanyán laktak, őket nem érintette a dolog. Kislány volt, amikor jöttek az oroszok, és a két 14-16 éves nővérét el kellett bújtatni a föld alatti kis lyukba, hogy ne erőszakolják meg őket. Ekkor ő még kislány volt, játéknak fogta fel az egészet.

Mesélte, hogy egyszer a magyarok üldöztek két orosz katonát, akik náluk bújtak el. Nem akarták elbújtatni őket, de sajnos fegyverük volt, így menedéket adtak nekik, és amikor jöttek a magyarok kérdezősködni, letagadták őket, az oroszok közben pedig kiszöktek a hátsó ajtón, azonban ott maradt két lovuk. Az anyukájuk annyira megörült neki, hogy még aznap felment a szekérrel dicsekedni a lovakkal Pestre.

Ükapámról van egy nagy képünk, elesett az isanzói csatában, fatáblán van, az írás kissé megkopott, de a hátulján van valami írás, és mellé még a Monarchia pecsétje. Gondolom, ez küldték ükanyámnak, amikor közölték vele a hírt.

Más háborús sztorim nincs.

24/N

2012. szept. 8. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!