Külföldön vannak "Magyar" családnevű emberek?
Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy ez a családnevük, mint pl. Magyar János
Persze az adott ország nyelvén.pl. olaszul "Giovanni II d'Ungheria".
(nem biztos,hogy jó példa de így érthető talán)
Ha létezik ilyen akkor más országokban,hogy mondják?
Pl. Szlovákiában hogy mondják a magyart mint családnevet ha van ilyen?Vagy bárhol máshol, példákat írjatok ha lehet.
2012. szept. 4. 17:36
11/15 mustafa33 válasza:
Még annyitt, azt amit írtam, hogy a Magyar név leginkább külföldön fordul elő úgy értettem, hogy mai viszonylatban külföldön, nem a XVIII. században. Azt hogy magyar környezett ne úgy értsd, hogy az ország, hanem úgy hogy magyar lakosú település, ugyan´gy az idegen környezet idegen nyelvű település ami lehet akár a szomszéd falu.
12/15 mustafa33 válasza:
Ma is ha egy Magyarországi faluba beköltözik egy kárpátaljai származású személy, akkor azt általában a falusiak "az orosz"-nak nevezik, vagy egy erdélyit "románnak", nem csak mert esetleg az, hanem mert onnan jött . Ez régen sem volt máskép és később ráragadt. Nem hiszem viszont, hogy Nádudvaron ahol mindenki magyar, ha él 5 Szűcs Gábor nevezetű, akkor van értelme úgy különbözetteni meg az egyiket, hogy Magyar Szűcs Gábornak fogják nevezni. (A Szabó esetében előfordulhatott mert voltak magyar szabók, német szabók, de ez a mesterséget különböztette meg nem a nemzetiséget)
13/15 anonim válasza:
A veled való vita során mindig meglepődöm, amikor ilyesmikbe kezdesz bele, hogy: "Valójában azonban egy település nem úgy keletkezett , hogy ki volt hirdetve a neten" meg hasonló szintű okfejtések. Nem is beszélve az ilyenekről: "legyen kevert minden falu az ősidők óta ha neked így jó, hidd azt.". Figyelj, vedd már észre azt, ha én leírok valamit példaként, akkor ettől még nem gondolom azt, hogy MINDEN ilyen folyamatok szerint zajlana. Értesz engem? Már megint olyat próbálsz rám adni, ami nincs. Ezt már megjegyeztem korábban is, látom nem sikerült megértened. Olyat szedj elő a kalapból cáfolatként, ami van! Veled nem érdemes vitatkozni, mert rengeteg olyan dolgot dobálsz bele ebbe a kommunikációba, aminek se fül se farka. Általában a vita az egy jó dolog lenne, minél többen szállnak be, több nézőpontból, annál jobban kristályosodik ki az egész... segít közelebb kerülni a helyes válaszhoz/válaszokhoz, viszont ehhez partner is kell. Azt gondolom, hogy ezt nem először olvasod, másoktól is megkaptad már. Nem tudom mi zajlik sokszor a fejedben, de jobb nem is tudni... remélem most írom utoljára: feladom!!!
14/15 mustafa33 válasza:
Te írsz ilyeneket az én nézetemre: mi az hogy... elképzelhetetlen...
Tehát legyél meg elképzeléseiddel, mert te nem tűröd ha valakinek más a véleménye. Béke veled. Amen.
15/15 mustafa33 válasza:
Egyébbként ajánlom a Magyar Nyelvtudományi Társaság Névtani tagozata tagjainak tudományos munkáit olvasni. Pl. Hegedűs Attila, Fülöp László,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!