Ha ennyire bizalmatlan vagy, hogy nem tudod eldönteni... Egyáltalán szerintem már az gáz, hogy felmerül a kérdés.
2012. aug. 24. 19:37
2/17 anonim válasza:
Én nem. Mert ha minden rosszra fordulna, akkor nehezen tudnám kirakni a lakásomból. Szerintem ne csináld!
2012. aug. 24. 19:39
3/17 anonim válasza:
Amúgy meg ha rendes, normális, akkor megértené.
2012. aug. 24. 19:40
4/17 anonim válasza:
Minek? Amíg jól elvagytok, addig ott lakik, ha meg esetleg megromlik a viszony, akkor még te akarsz szívni a saját lakásodban? Ne bolondulj már meg! Már miért kellene egyáltalán haszonélvezet neki? Biztosítani akarja magát, hogy ne tudd kirakni?
2012. aug. 24. 19:41
5/17 anonim válasza:
Nem. Ugyanis azt SOHA nem lehet visszavonni, és ha netán szétmennétek, akkor a lakásodat TE csak akkor használhatnád, ha ö beleegyezik, egébként nem.
Eladni sem tudod, ha akarnád sem. A haszomélvezeti jog az egyik legerösebb, a tulajdonjognál is erösebb.
Ha te netán meghalsz, akkor a gyerekeid nem vehetik használatba a lakást, mert nekik "csak" tulajdonjoguk lesz.
És igen sokszor fordul elö, hogy akár 20-30 év utánmegy tönkre egy kapcsolat, ezt a jogot viszont akkor sem tudod megszüntetni többé.
2012. aug. 24. 19:41
6/17 anonim válasza:
Nem. A haszonélvezeti jog erősebb, mint a tulajdonjog.
Ha netán gáz van, lesz egy lakásod, amivel SEMMIT nem tudsz kezdeni, el sem adhatod.
A lakás még házasságban sem válik közössé, semennyi év után sem. Miért is kéne akkor házasság nélkül kiszolgáltatni magad? Ha együtt vagytok, úgyis ott él. Ha meg szétmennétek, a lakás a tied volt, miért illetné haszonélvezet őt? Végignéznéd, ahogy pl. az új nőjét odaköltözteti a TE lakásodba? Mert megtehetné... te meg mehetnél a híd alá.
Tudom, segítitek egymást... de ha ő segít téged, neked nem kell hálálkodnod. Legalábbis ilyen szinten nem.
2012. aug. 24. 19:44
7/17 anonim válasza:
Nem. Ha papíron valami az én lakásom, akkor az az én lakásom, nem tudom neki miért fontos, hogy a nevére legyen iratva. A lakásban oké, közös minden, de más az, hogy ő vett a lakásba egy tévét vagy vettünk egy tévét és az is más, hogy neked már őelőtte volt lakásod. Azt te teremtetted meg, és kész. ha neadjisten beüt valami balhé, akkor meg nem tudnád kirakni onnan. Tudod kinek kéne a hercehurca...
2012. aug. 24. 19:49
8/17 anonim válasza:
A ráíratás nem jelenti azt, hogy tulajdonjoga lesz...
Rosszabb...
2012. aug. 24. 19:52
9/17 anonim válasza:
Nem! Eszedbe ne jusson! Még egy jó tanács: Ha vannak gyerekek, akkor az Ő nevükön legyen minden és a Te neveden a haszonélvezeti! Ha a feleség/férj hűtlen lesz, valami oknál fogva vállni akar, semmit nem fog kapni a lakásból. Ami egyszer a Tied akkor az a Tied. Jobb a gyerekek nevén van minden. Nem egy kellemes érzés, ha a volt feleség/férj követeli a részét, és az új párjával nászútra mennek a Te pénzedből. :)
2012. aug. 24. 19:57
10/17 anonim válasza:
Nem. Nem a férjem, nem iratnék rá semmit. Szeressen, ha akar, de ne várjon anyagi előnyöket tőlem. Vagy ő is rádiratja a lakása /vagyona/ haszonélvezeti jogát?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!