Valaki tud arról hogy a gressai név honnan szármozik?
Szia!:)
Én csak a "Gressa" női név eredetét találtam meg.... elvileg norvég származású, jelentése pedig füvet jelent. Na most ebből kiindulva a Gressai is lehet norvég származású.
Viszont ha ezt nem vesszük figyelembe (mert nem tudom, hogy a kereszt- és vezetéknév hasonlóságából ki lehet-e indulni), akkor én franciára semmiképp se tippelném. Ez a név egyáltalán nem franciás hangzású, sőt. Inkább tényleg németes egy kicsit, de csak a hangzása (valamennyire). De én nem mondanám németnek, ott inkább ilyen betűkapcsolatok vannak, mint -ei, -stei, -sch, stb.... Pl. német név a Schmidt, Steuer, Bischof, stb. Ezekhez egyáltalán nem hasonlít a Te neved, úgyhogy én mindenképp szlovákra tippelnék. (Vagy legalábbis valami szlávos névre.) De valahol az előbb azt is olvastam, hogy magyar névhez, magyar keresztnév illik és ott egy példa volt a Gressai Kamilla. Úgyhogy akár magyar eredetű is lehet.
Bocsi, hogy nem tudtam pontos választ adni, de remélem ez is segített valamennyire!!^^
Van egy szlovák lány ismerősöm. Ez a vezetékneve: Grešaiová
Ez magyarul kb így hangzik : (gresajová) és ha az ová női képzőt leveszed, akkor Grešai. Apukáját simán így hívják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!