Második keresztnév használata? Szerintetek?
Amit az utolsó ír, az jellegzetes pedagógus mentalitás: ő elhatároz valamit, annak úgy kell lennie.
Ezen az alapon becézhető nevet sem adhatna a lányának, mert a lányomék osztályában (gondolom a többi osztályban is) néhány pedagógus eldöntötte, hogy kit milyen becenéven fog szólítani (függetlenül attól, hogy volt-e más olyan keresztnevű az osztályban)
Olyan tanáruk is volt, aki végig vezeték nevén szólította az összes gyereket.
Az értelmesebbje fel tudta fogni és el tudta fogadni, hogy ha valakinek 2 keresztneve volt (elég sokuknak) akkor azon szólította, amelyiket a gyerek használt.
Az intelligensebbje meg megkérdezte, hogy melyik nevén szólítsa.
A már felnőtt gyerekeimnek is két keresztnevet adtunk, csak az egészségügyi központban fordult elő néha hogy vezetéknév + első keresztnéven szólították őket.
Nekem is volt olyan osztálytársam, akiről csak évek múlva tudtuk meg, hogy amit használ, az a második keresztneve.
De ha a vezetéknévvel egyszerűen kimondható, adhatod neki első keresztnévnek is (pl: Fekete Eszter)
Van olyan ismerősöm, akinek szintén két keresztneve van, és a vezetékneve i-re végződik, az első keresztneve pedig i-vel kezdődik.
Szerintem magánhangzónál abszolút nem gáz, ha ugyanazzal kezdődik, csak mássalhangzónál nehéz kimondani. Azért nem ugyanaz a kategória egy Kende Eszter, mint egy Kovács Csilla.
A fentebb említett tanár meg tipikus hülye p**a, én azzal védtem volna ki, hogy mondjuk nem hallgatok a Katalinra, vagy minden esetben kijavítom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!