Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Az anyai nagymamám testvérének...

Az anyai nagymamám testvérének a lányának a fia, milyen rokon nekem?

Figyelt kérdés

2012. máj. 20. 16:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
másodunokatestvéred
2012. máj. 20. 16:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Másodunokatestvéred. A legtávolabbi oldalági rokon, aki még hivatalosan rokonnak számít, a gyerekeitek (harmadik unokatestvérek lesznek) akár már össze is házasodhatnak, de ti még nem.
2012. máj. 20. 16:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

2.: tévedés! Törvény szerint első unokatestvérek is házasodhatnak:

A házasságról, a családról és a gyámságról szóló 1952. évi IV. törvény alapján a házasság érvénytelen, ha

a házasulók valamelyikének korábbi házassága fennáll

VAGY a házasulók az alábbiak szerinti rokoni kapcsolatban állnak egymással:

egyenesági rokonok

testvérek,

testvér és a testvére vér szerinti leszármazója,

házastárs és volt házastársa egyenesági rokona

örökbefogadó és az örökbefogadott

VAGY a házasság megkötésekor valamelyik fél cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt

VAGY a házasság megkötésekor valamelyik fél a teljes cselekvőképtelenség állapotában volt, de nem állt gondnokság alatt

VAGY a megkötésénél az anyakönyvvezető nem hivatalos minőségben járt el, vagy ha a házasulók a házasságkötésre irányuló kijelentésük megtételekor nem voltak együttesen jelen

VAGY valamelyik fél még nem töltötte be a 16. életévét

VAGY a 16-18. év közötti személy a gyámhivatal engedélye nélkül kötött házasságot.

Az unokatestvérek házassága Magyarországon jogilag engedélyezett, de a gyakorlatban ritka.

2012. máj. 21. 16:14
 4/11 tomy88trance válasza:
23%
Testvér?:O te jó ég! ... ,de gondolom azért ők nem közösülhetnek, hiába házasodhatnak össze,mert ugye fenn áll a vérfertőzés esélye... Egyébként másod unokatestvér a jó válasz, ahogy az előttem szóló is mondta, harmadról már nem hallottam :D
2012. máj. 23. 07:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Olvass figyelmesebben! Testvérek NEM házasodhatnak, első unokatestvérek már igen.

A házasságkötés után senki nem szabályozza, hogy közösül-e a pár, amelyik házasság törvényes, abban a nemi élet is benne foglaltatik. Eredetileg ugye erre való a házasság, hogy törvényesen legyen együtt a pár...

2012. máj. 23. 13:25
 6/11 tomy88trance válasza:
Ja hogy érvénytelen, e felett elsiklottam :D Durva lenne,ha érvényes lenne :D
2012. máj. 26. 10:30
 7/11 Kutyus70 válasza:
A kérdező egy szóval sem említett házasságot... de ha már így szóba jött, egyetértek, hogy durva. Nem nagyon értem, hogy unokatestvérek közt hogyan engedélyezett, amikor ők is vérrokonok, és ha közösülnek, akkor tudomásom szerint az bizony vérfertőzés. Hiszem mondjuk anyukám testvérének az ereiben ugyanaz a vér folyik mint az anyukáméban, ezért az anyukán testvérének a gyereke még igencsak nekem is vérrokonom. (legalábbis a szegényes biológiai ismereteim szerint...)
2012. máj. 27. 15:00
 8/11 SpartanR81 válasza:
Sztem távoli rokon Xd
2012. máj. 29. 19:09
 9/11 anonim válasza:
apád.
2012. jún. 2. 17:07
 10/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!:)

utolsó: most nagyon elhiszed, hogy vicces vagy, igaz?

2012. jún. 3. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!