OFF:
Ne haragudj.. de anyukád unokatestvérének a testvére az szerintem ugyanúgy anyukád unokatestvére.
ON:
Mi ezt második unokatesóknak mondjuk.
anyád unokatestvérének a testvére szintén anyád unokatestvére...
az ő lánya meg neked unokatestvéred - hogy hanyadik, az attól függ, hogy anyád hanyadik unokatestvéréről beszélünk...
Anyukád unokatestvérének a lánya az anyukád másod unokatestvére. ÉS ugye az unokatesó testvére is anyukád unokatesója :)
Szerintem arra, amit te kérdezel már nincs szó, elég távol áll tőled!
Na ha már a rokonságiakról van szó: Sógornőm lánya? Bácsikája vagyok? És ha igen, akkor én mit mondjak róla? Kis húgom? Ez hülyeségnek tűnik.
Van még kérdéses: Bemutatkozáskor a "lovagom" mondja a lány. és a fiú mit mondjon hasonló szituban ?
Másodunokatestvér vagy dédunokatestvér neked, anyukádnak pedig másodunokahúga. Mert a nagyszülők voltak testvérek.
Sógornő gyerekének az előző válaszoló a nagybácsija (vagy nagynénije), a gyerek neki: unokahúga vagy unokaöccse (ez a kettő teljesen más, mint az unokatestvér, bár szokták az unokatestvérre is használni a nem és életkor szerinti megkülönböztetés miatt).
[Az unokatestvér eszerint lehet: unokanővér, unokahúga, unokanénje, unokafivér, unokabátyja, unokaöcse.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!