Ciki a Zsiros vezetéknév? Ismertek ilyen nevű embert?
Ciki? Na akkor most felsorolom neked én miylen huyle nevu emberekkel találkoztam már életem során!
Nyalis Péter /aszisztens/
Gecző Kálmán kamionsofőr
Géci Béla benmzinkutas
Puncs Lajos vagyonőr
Setéth János vagyonőr
köszi a válaszokat:)
sztem igenis lehet egy név ciki, ez tény, hogy nem ő választotta, de e között és aközött, hogy ciki-e vagy sem nincs összefüggés kedves utolsó előtti. rossz a logika:)
az is biztos, hogy vannak "durvább" nevek is, pl. a Retkes meg a Hullay azért üt:)de legalább eredeti, tuti nem felejtik el, hogy hívják az illetőt:)
Ismerek Zsíros nevűt is,és nem ciki.
De ismerek olyant is,akinek Bugyi a vezetékneve,és senki nem akad fenn rajta,mert errefelé elég gyakori.
Egyetlen családnév sem lehet ciki, ha
- az őseidtől örökölted;
- és az életeddel, a munkáddal becsületet harcoltál ki neki.
Csak a buta emberek nevetnek egy olyan néven, amit az ember nem választott, hanem örökölt. De ezek egy felmutatott kis-ujjon is képesek nevetni.
Egyébként meg, min nem lehet nevetni?
Ez egy ősi magyar családnév. Azt jelenti, hogy a viselője a falu, a közege gazdagabb családjai közül való.
Ciki lenne a "Rajos" családnév? Azt jelenti_ méhekkel foglalkozó család.
Ciki lenne a "Félhelyes" családnév? Azt jelenti, hogy a viselője ún. fél jobbágytelken gazdálkodott. Ismerek ilyet is, és mondhatom, igen csak "helyes". Sőt nem is félig, de duplán.
Ciki a "Rostás" családnév? Ciki, mert cigány név? És mi a véleményed, ha úgy mondom: Rostás Árpás? Az volt állami gondozott bútorrestaurátor cigány iparművész-asztalos.
Én a Dél-Alföldön, Szeged környékén találkoztam több Zsírossal. Rendes fiúk voltak.
Egy vicc az 50-es évekből:
Anyakönyvvezetőhöz bemegy egy hapsi.
- Jó napot! Szeretném megváltoztatnia nevemet.
- Ilyet csak nagyon ritkán engedélyezünk, nyomós indokkal. Mi a neve?
- Szarosseggü Mátyás.
- Huú! Ez tényleg iszonyatos. Megértem, hogy meg akarja változtatni. És mire módosítaná?
- Szarossegű István.
van Zsíros nevű ismerősöm, gazdag parasztok voltak az ősei, innen a név.
Van B u z i (bocs, az írásmódért, de az automata cenzor nem engedte másképp) nevű ismerősöm is, ők egy Buz nevű településről származnak!
Lapozd fel a telefonkönyvet, találsz érdekes dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!