Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Varga és a Virágos név...

A Varga és a Virágos név cigány eredetű?

Figyelt kérdés
2012. máj. 16. 20:14
1 2
 11/19 anonim válasza:
és a Jácint (FIU) keresztnév ????????? na azmien xDDD
2012. máj. 16. 21:13
 12/19 anonim ***** válasza:
Jaja a Jácint az kemény név :D
2012. máj. 16. 21:24
 13/19 anonim ***** válasza:
Virágos Jácint? Az gyanús!
2012. máj. 16. 21:30
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

Egyrészt semmi közöd hozzá, hogy ki milyen származású, másrészt ha már olyan buta vagy, hogy nem olvastál eleget, és nem tudod magadtól, hogy a Varga egy mesterség nevéből lett vezetéknév, sem pedig utána sem vagy képes ennek nézni a megfelelő helyen, akkor ne provokálj fölöslegesen másokat.

Van Varga, aki cigány, és van, aki nem az. De nem minden Varga cigány, és nem minden cigány származású ember rossz.

Ne bűnbakot keress, hanem TANULJ! A buta ember mindig hamarabb lát fekete-fehérben.

2012. máj. 17. 09:49
 15/19 anonim ***** válasza:
En is Varga vagyok és magyar, sohasem hallottam még, hogy ez a név cigány névre utalna.
2012. máj. 17. 11:13
 16/19 anonim ***** válasza:
57%
itt falun viszont minden Varga cigány. Szóval falukon elég gyakori a cigányoknál gondolom ez okozza a félreértést.
2012. máj. 17. 17:21
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves # 2. válaszoló!

Látom, hogy nagyon otthon vagy a témában, úgyhogy fel is tennék néhány kérdést.

Idézek Tőled: "Ellenben a virágos név valóban okot ad a gyanura hogy cigány név mivel későbbről származtatjuk mária terézia idejébol ahonnan a lakatost is"

Mária Terézia mint tudjuk, 1740-től kezdett el tevékenykedni... akkor hogy fordulhat elő, hogy Lakatos családnévvel már az 1600-as (sőt előbb is) években is találkozhatunk az összeírásokban?

Ahhoz túl sok nem roma Lakatos szerepel a korai összeírásokban, hogy azt jelenthesse ki egy dilettáns őrült, ebben az esetben Te, hogy azt csak egy bizonyos személye uralkodása alatt vezették be. Ráadásul.. eredeztetjük?? Ki, Te?

...és hogy ne csak a levegőbe beszéljek: [link]

Persze lehetséges, hogy én tévedek, úgyhogy szívesen elolvasnék egy forrást, amiben szerepelnek azok a tények, amiket állítasz.

Az 1715-ös (egy évvel Mária Terézia születése után, úgyhogy az ő keze biztos nincs benne ebben a történetben, mert még csecsemő volt...) összeírás szerint három Virágos családnevű ember is élt Szentesen.

Mit jelent az, hogy 'történelmi eredet'? Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a fejtegetés.

Mindkettő magyar családnév, amit viselhet akármilyen nációhoz, kissebséghez, etnikumhoz vagy vallási felekezethez tartozó.

2012. máj. 18. 18:39
 18/19 anonim ***** válasza:
előző vagyok, itt is nyugodtan lehet keresgélni, ha az első linket nehezen hozza be: [link]
2012. máj. 18. 18:56
 19/19 anonim válasza:
Varga vagyok 1/16 cigány :D de a székely mellett szlovák és nagymagyar is van bennem. Sajnos mivel gyakori név ezért cigány eredetűnek mondják. Elképzelhetőnek tartom, hogy a foglalkozás alapján is adódik ez a név, mert allergiás vagyok ha nem a legjobb shú van a lábamon. Mátyás királyig sikerült visszavezetni az ősöket, tőlük kaptunk sok földet amit a kommunista patkányok elvettek.. Szebb Jövőt! :)
2014. szept. 15. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!