Már nem tudom hogy hova fordulhatunk jogi segítségért mert csak falakba ütközünk, kihez tudnánk segítségért fordulni? Most már nem láthatom a tesómat soha csak ha apám meghal?
Figyelt kérdés
A testvérem két évvel ez előtt súlyos munkahelyi balesetet szenvedett Ausztriában,mozgássérült,magatehetetlen lett.
A szüleim nincsenek együtt,elváltak,az apámnak van egy féltékeny barátnöje,apám lett a végleges gyámja.
Senkit nem engednek be látogatni,a gyámügy nem tesz semmit,mert nem kiskorú,hiába cselekvőképtelen.
A bíroság sem tesz jogi lépéseket,mert 'nem az ö hatás körük'.A tesómat csak Ausztriába látogathatjuk mert ott nem tudja senki megtiltani.A tesómnak volt nagy összegű biztosítása és kapja az életjáradékot amik nem kis összegek.
Az apám és a nője elég pénz centrikus.A tesómnak szeretetre nem inger szegény környezetre van szüksége.
2012. ápr. 13. 18:00
1/5 anonim válasza:
Utazz oda, menj tesód szobája ablakához s kiabálj be neki ha az ajtón nem engednek be. Mond el neki mindent jó hangosan az ablak alatt, hogy meghalja. Mert szerintem a telefont nem adják neki, titeket meg letagadnak elötte, mintha nem is keresnétek. Muszály megtudnia, hogy hazudnak neki. Mindenképp menj be jogi tanácsadásra a helyi bíróságra, ügyvédhez, hogy fogva tartják, illetve korlátozzák a szabadság jogait.
2/5 anonim válasza:
Családsegítőt keress fel! Ott jogi tanácsot is kapsz, meg alapból ilyen esetekben tudják, hogy milyen lehetőségeitek vannak! Egy jó családgondozó sokat tud segíteni!
3/5 anonim válasza:
Nem is értem, amit írsz: a tesód odakinn van Ausztriában? Ha igen, akkor nyilván csak ott látogathatjátok. Haza akarjátok hozatni onnan? Vagy a pénzét akarjátok? Ráadásul mit kérsz a gyámügytől, vagy a bíróságtól?
4/5 A kérdező kommentje:
köszi az utolsó kommentelöt:((,képzeld el nem a pénzét akarom!!!Csak szeretném látogatni a tesomat,ha nincs benned egy kis jó indulat,ne írj semmit!!
2012. ápr. 14. 09:10
5/5 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy kórházban csak ideiglenesen tartják rehabilitációra,minden évben 3 hétre visszaviszik de most itthon van.Karácsonykor anyu felhívta aput hogy hátha megenyhül és odateszi egy kicsit a telefont a tesómhoz,erre kinyomta a telefont!Aztán a jó multkor én és anyu odamentünk este fele a tesom ablaka alá,anyu hivogatta a tesomat,és odafigyelt és olyan boldog volt kiabálta hogy 'anyu,anyu!'erre meghallotta apu barátnöje ,beszaladtak a szobába mindketten ,lekapcsolták a villanyt és háttal álltak h ne lássuk öt,egy másik eset ugyanez volt, a redönyt lehuzták és ránk hívták a rendöröket,akik elég udvariatlan alpári módon viselkedtek velünk.A gyámügyre meg rendszeresen jártunk segitségért de csak azt mondják hogy nincsen erre jogszabály hacsak elnem mozditják a gondnokot a helyéröl,a bíróságon voltunk ök meg a gyámügyhöz irányítottak minket azzal hogy ök nem tudnak segíteni.Nem tudom hogy miért csinálja ezt velünk apu.A baleset elött jó volt a kapcsolat és jóban voltam a velük,ráadásul annak a nőnek mentális problémái vannak,nyugtatókat szed meg iszik is rá.Ezt is egyszer még tesom mesélte régen.A baleset elött ott lakott a tesom,ezért lett faterom a gondnoka.Amugy elakart onnan menni a tesom mert volt neki mennyasszonya és közös jövőt terveztek,de akkor is apám beintett nekik,nem akarta hogy elmenjen mert tesom kint dolgozott és jól keresett külföldön.
2012. ápr. 14. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!