Szerintetek baj lenne ha összejönnék a 4. ági unokatestvéremmel?
Törvényi akadálya nincs a házasságnak sem.
Még másodfokú unokatesóknál is lehetséges: [link]
Genetikailag nincs akadálya. törvényileg sincs.
De van valami: a mi családunk nagyon szoros kapcsolatot ápol a 3. ági unokatesóimmal, és a szüleivel. Az unokatesómmal, szinte testvéri a kapcsolatunk. ezek után kicsit gusztustalan lenne, ha összejönnék vele, hiszen együtt nőttünk fel. Nem tudnánk férfi-nőként tekinteni egymásra.
De ha ti vagytok ilyen kapcsolatban, akkor hajrá.
hm... megértelek
én egyszer összejöttem az egyik 3. unokatesómmal - elég kiterjedt a rokonság, és róla tényleg nem tudtam, meg ő sem rólam
majdnem 2 évig voltunk együtt, úgy egy év után jöttünk rá a rokoni szálra, és így utólag bevallva valahol kicsit mindig zavart a dolog... bár nagyon szerettem, azóta senkit úgy :S
nehéz ügy, tudom
de egyébként abban az időben én is utánaérdeklődtem, még szakembereknél is, és genetikailag tényleg minimális ilyen fokú rokonságnál a kockázat az utódokat illetően - azt mondták, ugyanannyi, mint 2, rokoni kapcsolatban nem álló embernél
szóval sem törvényi, sem genetikai akadály nincs
Én nem jönnék össze, de csak azért, mert amelyiket ismerem, azzal ugyanaz a vezetéknevünk (iwiwen találtam véletlenül és ritka nevünk van). vicces, de ha más lenne a neve, akkor nem érezném rokonnak, így meg igen :D
genetikailag minimális a kockázat, ha gyereket akartok. ha meg nem akartok, akkor tökmindegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!