Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mik a tipikus arcvonások a...

Mik a tipikus arcvonások a roma nemzetségnél, az elsődleges jegyek? Honnan lehet tudni elég bizonyosra, hogy valakinél a családban voltak az ősöknél?

Figyelt kérdés
A romákon belül is vannak más-más külső jellemzőkkel bírok(esetleg attól függően, hogy pl honnan származnak)? Nem igazán a mostani korosztályra gondolok, hanem egy pár generációval ezelőttire. Linkelhettek is.
2012. ápr. 2. 15:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
*hogy mennyire tudsz azonosulni a többi cigánnyal.
2012. ápr. 2. 17:45
 12/19 anonim ***** válasza:
85%

Az orruk. Nagy és sajátos orrnyerge van, Győzike orra kitűnő példa. Ehhez társul a dús szemöldök.

Egy ismerősöm a szájukról is megismeri őket, nem emlékszem, ott pontosan milyen vonást kellett figyelni.

Biztosra nem lehet tudni, kinek van az őseiben, kutatni kell a családfát, akkor kiderülhet, vagy nem. Nekünk nem volt a családban, csak egyik távoli rokon által házasodott be, de ő nem vérrokon, a neve sem jött vele.

2012. ápr. 2. 18:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 3. 11:28
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
Attól, hogy valaki roma vagy nem , nem az számít. Ha nem amit tesz, és él. mindig a belső számít.
2012. ápr. 3. 19:04
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, de nem ez volt a kérdésem. Egyáltalán nem fajgyűlölet céljából tettem fel a kérdést.
2012. ápr. 4. 15:10
 16/19 anonim ***** válasza:
36%
Nem is fajgyűlölet céljából írtam. Nem fajról , hanem emberi jellemről van szó.Tudok mondani mindkét nevezzük fajból jó és rossz példát. Nem vagyok roma, de nekem többet tettek jót a roma származásúak, mint a másik nevezzük magyar fajnak. Nekem a voltom magyar volt még a neve is az . A családjából élt , sőtt ne is komentáljam. A roma ismerősöm az a családjának él. Sőtt egyre jobban észre veszem hogy náluk a család tabu. Mi magyarnak nevezetteknél, nem . Ha már nem jó valami , akkor szaladunk másik után. Nem számít itt ki a roma és magyar, sem a jellemzők. Az egyén , és tök mindegy milyen nemzet.
2012. ápr. 4. 17:07
 17/19 GallitsGáborCsaba válasza:
Én most elolvastam az eddigi válaszokat,mert keresem azt,hogy mik nevezhetőek tipikus cigány rassz vonásoknak,mert bennem is apai részről kárpáti vagy magyar cigány vér van és anyai részről zsidó,de a zsidó vonások állítólag jól látszanak rajtam,de ehhez sajnos még nem értek annyira,mint szeretnék,én most 33 éves fehérbőrű mélybarna hajú és sötét barna szemű csávó vagyok és van egy lány ikertestvérem,aki csak kicsit más haj és szemszínben,de az valóban érdekel,hogy milyenek általában a hagyományosnak mondott cigány rasszjegyek,bár azt elismerem hogy ránézésre én is megtudom mondani ha egy romani cigány származású személy áll velem szembe,akár fiú,akár lány,akár férfi,akár asszony.
2020. szept. 26. 00:57
 18/19 kíváncsiskodóó válasza:
100%

Sziasztok,

Szerintem a Roma orrnyílása picit felfelé ível. És az orra vége picit lefelé hajló. Egyáltalán nem pisze.

Érdekes mert a Zsidó orrot is ilyesminek látom.

Hol lehet a különbség?

2022. jan. 27. 22:57
 19/19 Gallits Gábor Csaba2 válasza:
86%
Bennem az Édesapám részéről van kevés roma cigány vér és mi muzsikus cigányoktól származunk,Róla is és rólam is általában egy vagy több roma cigány ember szokta tudni, hogy roma cigányok vagyunk és az Oláh Cigány,hanem a Magyar Cigányok közül és nem szeretem az ilyen dolgokat hogy ki milyen származású,mert bennem anyai ágon Kun-Magyar, erdélyi zsidó vér is,Apai ágon Magyar, Cigány és Szláv vér is folyik,És? Mindannyian Emberek vagyunk Sajátos vonásokkal,ez az én Teljesen Őszinte Véleményem.
2023. júl. 30. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!