Meglátogassam az apámat a kórházban?
Több mint egy hete került be elég súlyos állapotban, állítólag már jobban van, de még bent kell maradnia.
Elmúlt 70 éves, én 40 múltam. Több mint 1 éve csúnyán összevesztünk, nagyjából fél évig nem beszéltünk egymással. Ő békülni akart, de én nem engedtem, mert nagyon csúnyán megbántott engem és a családomat is.
Fél év után beadtam a derekam, kibékültünk, de nem lett igazi a kapcsolatunk már, csak ünnepekkor járunk össze. Nálunk van 3 unoka, tesóméknál szintén 3. Nem foglalkozik velünk, nem látogat, nem keres, csak ha kell valami. Csak a hobbijának és az új feleségének él, akinek sikerült ellenünk hangolnia apánkat. Inkább foglalkozik az új felesége (anyám meghalt) családjával, szerintem már őket tartja az igazi hozzátartozóinak. Karácsony óta nem is találkoztunk, egyszer itt járt, itthon voltunk mindannyian, gyerekek is, de csak szerszám kellett neki a férjemtől, be sem jött még a kertbe sem, nemhogy megnézte volna az unokákat. Elmondása szerint késésben voltak valahonnan :(
Lelkiismeretet furdalásom van amiért nem mentem be eddig hozzá látogatóba, de eldöntöttem karácsonykor (akkor találkoztunk utoljára-az is elég faramucin sikeredett), hogy most már tényleg hagyom az egészet a fenébe, nem kínzom magam tovább, hogy miért nem "szeret" minket.
Állítólag ő nem is érti, hogy mi bajunk van a tesómmal, azt gondolja, hogy velünk történt valami, nem veszi észre, hogy az asszonya manipulálja.
Írhatnék még hosszasan, ezek csak kiragadott dolgok, de akkor egy regény lenne.
Ez valóban nehéz ügy, de...
"Lelkiismeretet furdalásom van amiért nem mentem be eddig hozzá látogatóba" ez szerintem válasz a kérdésedre. 70 éves, nincs jó állapotban, ha elmenne, már nem lenne alkalmad meglátogatni és maradna a lelkiismeret furdalás, hosszú-hosszú évekre. Lehetőséged most van, változás nem biztos, hogy lesz, de a lelkiismereteddel el tudsz számolni. De ez csak az én véleményem...
Menj be meglátogatni, az élet rövid.
Értem az előzményeidet, mégis ezt tanácsolnám.
A kérdésre válaszolva: látogasd meg! Kezdeményezz felé, és felejtsd el a régi sérelmeket, bármi is volt az, mert ő az Apukád.
És emellett: bár írtad, h jobban van, sosem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap. Én anno a nagymamámtól nem tudtam elbúcsúzni, és nagyon rosszul éreztem magam, pedig rajtam kívülálló ok miatt történt így.
Off
hol lehet látni, hogy hogyan pontozzák a kérdést?
én csak össz %-ot látok
Menj be. Ez egyértelmű.
Fogadd el olyannak, amilyen.
Nem biztos, hogy sok ideje van még. Bocsáss meg, engedd el a sérelmeket, és ha kell, őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!