A média miért próbálja úgy beállítani, mintha nem léteznének molesztáló apák?
Szerintem ti vagytok betegek!
Ez a kérdés igenis azt sugallja, hogy GYAKORI, hogy az APÁK molesztálják a gyerekeiket.
A kifejtésnél még beleveszi a NAGYAPÁKAT is.
Ha már annyira általános kérdést akarunk feltenni, lehetne úgy fogalmazni, hogy "A média miért próbálja úgy beállítani, mintha nem léteznének molesztált gyerekek?" - ebben legalább az elkövetőre utalás nem lenne benne, még így sem értem, hogy mi értelme ilyesmit kérdezni, de mindegy.
A feltett kérdés viszont mindenképp feltételez egy elkövetőt is, ez meg már egyenesen undorító, legalábbis számomra.
És továbbra is fenntartom, hogy hála Istennek azért nem mindennapos, hogy a gyerekeket molesztálják. Nyilván sajnos előfordul, de azért nehogy már annyira általános legyen.
Az apa vagy az anya vagy nagyapa. Nane, hogy a molesztáló nőkről megfeledkeznek sokan! Pedig lehet hogy kevesebb van de a molesztálóknak minimum 25%-a nő.
Lehet, nőkből is sok a bántalmazó én csak azt tudom leírni amiről tudok ismerőseim által vagy átéltem, nekem egy női molesztálós esetem volt amiről tudok és jóval több férfi, aki gyakran nem lánygyerek ellen működött.
De tudom, hogy sok a kegyetlen nő is mégha több a férfi.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, a gyermek alapvető érzelmi és testi szükségleteinek az elhanyagolása és bántalmazása már együttvéve a két nemre kiegyensúlyozottan jellemző a társadalomban.
Például a csecsemők testi bántalmazása a nőkre nagyságrendekkel jellemzőbb.
Igaz, az tény, hogy a szexuális bántalmazás jellemzőbb a férfiakra, de sok esetben őket éppen az anyjuk bántalmazta, és nem egyszer pont szexuálisan.
Egy másik érdekes tény, a sorozat gyilkosok többségnél a szociális háttér mély feltárása szinte minden esetben valószínűsítette az anya vagy más női gondviselő általi szexuális bántalmazó magatartást.
És az egy fontos tényező, hogy a férfiak igen ritkán ismerik be, hogy anyuk részéről ilyen bántalomban volt részük.
Míg a férfiak sokszor a társadalomban a "bűn útjára lépnek" a gyerekkori traumák miatt, addig a nők leggyakrabban a saját családjukban adják tovább ezt. Minden ez megelőző külső jel nélkül.
Igen nagyon sokféle képen lehet rosszul csinálni.
Mondjuk szerintem jól is (csak) sokféle képen lehet élni, mert sokfélék vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!