Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan és hol tudom kutatni...

Hogyan és hol tudom kutatni azt az ősömet, aki 1922 és 1944 között halt meg?

Figyelt kérdés
Gyakorlott családfakutató vagyok. A hobbim. Van egy ősöm, aki Szalkszentmártonban született, a születési dátumát is megtaláltam, aztán Soltszentimrére ment férjhez, és ott halt meg, de a pontos dátumot nem tudom. 1922 és 1944 között hunyt el valamikor. Na most, mikrofilmeken csak az 1895 előtti anyakönyveket lehet kutatni. Az 1895 utáni éveket, évtizedeket hogyan és hol tudom kutatni? Biztosít erre lehetőséget a Magyar Országos Levéltár valamelyik pesti épülete? Kérem, hogy aki tud, segítsen nekem. Előre is köszönöm!

2012. jan. 26. 22:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Igazából én már negyedik éve foglalkozom hobbiszinten a kutatással, és már szinte teljesen elkészítettem. Néhol egy-két dátum hiányzik még, ami pontosításra szorul. Ez is ilyen például, amit kiírtam. Valóban pénzt kérnek a kutatásért a levéltárosok? Két darab halálozási dátumot már csak ki tudnak keresni nekem anélkül, hogy fizessek érte. Legalábbis így lenne normális. Csak az üknagymamám dátumát kell kikeresni (1922-44 között, de pontosan megvan a születési helye és ideje, és a szüleinek a neve is), meg még az üknagyapámét, de az még ennél is egyszerűbb, mert ott megvan, hogy 1963-ban halt meg Szentimrén, és csak ki kell keresni a hónapot és a napot hozzá.

Gondoltam én is a református parókiára, de egyelőre nem láttam elérhetőséget. Majd jobban utánanézek. Köszönöm a segítségedet. Minden jót!

2012. jan. 27. 22:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A ref. parókia telefonszáma: 06-78-311.192

Email: penzes peter@freemail.hu

2012. jan. 28. 21:10
 13/18 A kérdező kommentje:
Hűha, nagyon szépen köszönöm. Én hiába kerestem, nem találtam. Ha nem jön válasz a levéltártól (még mindig nem voltak képesek válaszolni..) vagy ha csak fizetés ellenében vállalnák a két adat kikeresését, akkor mindenképpen írok egy e-mailt a református lelkésznek.
2012. jan. 28. 21:18
 14/18 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. Remélem,hogy sikerrel jársz.
2012. jan. 29. 23:00
 15/18 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, már ma délelőtt válaszolt a levéltár. Átnézték a soltszentimrei halotti anyakönyveket, és bár az üknagymamám halálozási időpontját ott nem találták (ezt még egy kis további keresést igényel), de a szüleinek a halálozási időpontját és korát, az ő szüleik nevét is elküldték, sőt ugyanezeket az adatokat az üknagyapámat illetően is megkaptam. Úgyhogy egyetlen levéllel sikerült 3 generációt is pontosítani. Kellemesen csalódtam a levéltárban, eszük ágában sem volt pénzt kérni, sőt, nagyon szívesen és hatékonyan segítettek. A Bács-Kiskun megyei Levéltár jó pontot szerzett ma nálam. :)
2012. jan. 30. 11:21
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

"Éjjel keresi az egyszeri ember a kulcsát a villanyoszlop alatt.

Kérdezi a komája: Ott vesztetted el?

Nem, de itt van világos."

Majd biztos felviszi neked valaki Pestre, akinek nem is kell fizetni ....

köszi a nap viccéért...

2012. dec. 4. 22:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Csak mert tele vagy rosszindulattal, nem kell másra is átragasztani. Bár nem igazán értem, miért írsz, de örüljél akkor a nap viccének. Nélküled is megvolt eddig ez a részleg.
2012. dec. 4. 22:39
 18/18 A kérdező kommentje:
Amúgy ki mondta neked ezt, te jóember, hogy fel akarom hozatni Pestre? El vagy tévedve, pajtás. E-mailben küldték, amit küldtek, és senki nem kérte, hogy jöjjenek ide. Menjél szépen máshova rontani a levegőt. A hasonlatodról meg inkább ne beszéljünk, annyira primitív...
2012. dec. 21. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!