Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Csaladfakutato aki Erdelybol...

Csaladfakutato aki Erdelybol szarmazo csalad gyokerei utan tudna kutatni?

Figyelt kérdés

2011. dec. 4. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Írd be a keresőbe: Családfa kutatás,adatbázis.

Sok linket találsz és válogathatsz is.

Ha hivatalos társasággal akarod megcsináltatni,az nagyon sokba kerül.

2011. dec. 4. 21:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt! Mennyi lehet az a nagyon sok? Mert nem en akarok kutatgatnni. Jobb lenne profira bizni ha meg tudom fizetni.
2011. dec. 4. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Amennyire tudom,elég változó. De egy hosszabb kutatás,főleg hogy Erdélyben van,legkevesebb 100 ezer Ftlenne.
2011. dec. 5. 11:29
 4/7 anonim válasza:

Hali! Aki keresi -ha leszármazott-, akkor először az érintett családtagok között kérdezzen! Ezt én is így csinálom, bár utazni is kell majd! Az útiköltség lényegesen elfogadhatóbb,mint egy vadidegennek fizetni azokért a lépésekért,amiket talán meg sem tett!!! (Csak érdekességként: Aputól kérdeztem dédapám sz.helyét! Ez a hely Hosszúmező...)

Sok sikert kívánok! K.L./37

2011. dec. 6. 08:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! udv mindenkinek!
2011. dec. 6. 13:46
 6/7 anonim válasza:
Ha véletlenül mégis te magad állsz neki családfát kutatni, mindenekelőtt a megyei levéltárakba érdemes ellátogatnod, a szerint, hogy az ősöd milyen településről származik. Ha pl. egy Maros megyei településről, akkor egyértelműen a marosvásárhelyi levéltárba kell menned, ahol ki tudod kérni az adott anyakönyvi kivonatokat (persze pénzért). Ezenkívül még az adott település plébániájánál sem árt kutakodni, mert habár 1895 után az adatok nagy része állami kézbe került, egyes plébánosoknak sikerült mégis megtartaniuk az iratokat.
2011. dec. 6. 14:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Bátorítanálak én is, hogy inkább magad állj neki, mert az a biztos és költségkímélőbb. Van néhány adatbázis, ami neten is a segítségedre lehet:

[link]

[link]

Sok sikert!

2011. dec. 6. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!