Csak nekem ilyen az anyám?
hány éves vagy?
most akkor mi a komoly probléma? az, hogy nem engednek sminkelni? vagy beleszól az életedbe 14-15 évesen?
ez szerintem nem AKKORA probléma. az én anyám például sokkal durvább, nem ért meg semmit, de a szó szoros értelmében. vagyis mondom hogy ez így van ( amikor úgy van), de ő csak mondja a magáét. aztán úgy hetente egyszer eljátssza azt a lemezt, hogy ő nem kell senkinek, és őt mindenki leszarja, és jobb lenne nem is élnie. aztán gyakran csinálja azt, hogy szidja apai nagymamámat, akit én szeretek, meg néha még apámat is, akit szintén szeretek (nem élnek együtt, de csak szeptember óta). egyszer azt csinálta anyám, hogy elment egész napra, senki nem tudott róla semmit, aztán hazajött, nem akart senkivel beszélni, de másnap szidott, hogy én miért nem mentem oda hozzá, és öleltem meg. olyanokat mond, hogy ő nekimegy a fának az autóval, mert úgy jobb lenne.
na, ez mondjuk egy problémás anya. a tieddel nincs túl nagy baj.
nekem sokat segített az alkalmazkodás és a ráhagyás. ezeket te is megpróbálhatod. az alkalmazkodás az, hogy ha megkér, hogy pl add át neki a fürdőszobát avgy ilyesmi, akkor add át. a ráhagyás az, amikor vita készül, és csak mondja a magáét anyukád vagy a barátja, akkor azt mondod, hogy oké, gondolj amit akarsz. te tudod, hogy nincs igaza. Ha vita van, akkor megcsinálhatod, hogy szép nyugodtan elmondod az álláspontodat. ismétlem, nyugodtan. ha erre veszekedni akarnak, akkor az tényleg nem a te hibád. ez áll a sminkelésre is, nyugodtan elmondhatod anyukádnak, hogy anya, úgy érzem elég nagy vagyok ahhoz, hogy néha kihúzzam a szemem/anya, itt ez a pattanás, muszáj lekennem alapozóval, kérlek, engedd meg.
ha semmi sem működik, akkor jöhetnek azok a stratégiák, amiket már leírt az előző, a szobábavonulás, a "zene be, világ ki" módszer, ilyesmi.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!