Nálatok van olyan keresztnév a családban, amit mindig hagyományosan továbbvisz egy utód? Milyen távlatokra vezet vissza ez a hagyomány?
Figyelt kérdés
2011. dec. 24. 14:22
11/29 anonim válasza:
A falumban a szomszédoknál mindenki Marika meg Jancsi, már ezer éve..
12/29 anonim válasza:
Nálunk a Pál, ha fiú lettem volna én is az lennék. Azt hiszem szerencsém, hogy lány vagyok :-)
13/29 A kérdező kommentje:
Szerintem a Pál szép név. :)
2011. dec. 25. 21:39
14/29 anonim válasza:
Gábor, János, Mihály
a Gáborokból volt mindig a legtöbb: volt kisGabi, nagyGabi, öregGabi, A Gábor, Gabika stb.
nagybátyámék viszik tovább ezt a hagyományt, szerencsére apám már se Gábor, se János, se Mihály, hanem egészen más :D
(és mi, a két lány, meg megúsztuk az egészet :D)
15/29 anonim válasza:
Igen nálunk van a Géza. Papám, apukám, bátyám is Géza, de tesóm tuti nem ezt a nevet fogja tovább adni :D
Barátoméknál ugyanilyen Tivadar.
16/29 anonim válasza:
a nagymamám az anyukámnak a férje anyukájának a nevét adta,
én pedig a nagymamámét kaptam.
17/29 anonim válasza:
Szerintem a mai lányok már nem fogják ezt a hagyományt folytatni. Ha csak idős szülők nem hatnak rájuk.
18/29 anonim válasza:
Nekem a párom Péter, ha fiunk lesz(még nem tudjuk) akkor tovább megy a név, igaz kétneves verzióban (Gergő Péter lesz) :)
19/29 anonim válasza:
szegeny gyerekek akiket ilyen "fantaziadus"szulokkel ald meg az eg...a mai vilagban hogy hivhatnak egy edes ujszulott kisbabat peldaul lajosnak?????
20/29 anonim válasza:
Nálunk alapelv, hogy NE vigyük tovább ugyanazt, de női ágon van olyan hagyomány, hogy An-nal kezdődő keresztneveket adjunk.:) Van Angéla, Anikó, Anna... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!