Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ma mit ér azzal az ember, ha...

Ma mit ér azzal az ember, ha kiderül, hogy egy nagymúltú grófi család leszármazottja?

Figyelt kérdés
2011. nov. 30. 21:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%

Miért lennének irigyek egy semmit nem jelentő cím miatt? Már régen nem hiszik még a volt arisztokraták sem,hogy nekik kék a vérük. Sőt. Ha valaki élt a háború előtt,az tudja,hogy az arisztokraták a társadalom parazitái voltak. Csak mulattak,dorbézoltak, vadásztak,esetleg politizáltak. Abból a pénzből,amiért a cselédeik éhbérért meg dolgoztak.

Nincs mire büszkének lenned. Arra légy majd büszke,ha te teszel valami jelentőset.

Habsburg Ottó született herceg volt. De soha nem használta ezt a címét,mert tudta,hogy az nem jelent semmit. A tetti sokkal többet értek.

2011. dec. 1. 07:17
 12/27 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Itt két válasz lehetséges!

Az első: A nemesi rangot valamilyen kiemelkedő tevékenyégért kapta az ősöd, úgyhogy büszke lehetsz a felmenődre, vagy felmenőidre, a vér nem válik vízzé, úgyhogy biztos Te is örököltél valamit ebből a tulajdonságból. Azonban manapság ezt a grófi részt nem lehet konkrétan domborítani. Na ilyenkor jönnek a rosszmájúak és lepontoznak, amiért ezt írtam.

A második: Semmit nem jelent, ne foglalkozz vele, hogy mi történt régen! Ilyenkor 100%-ig hasznos a válaszom.

Fura ország, fura emberekkel, a szakadék szélén...

(egyébként nekem az első verzió szimpatikusabb)

2011. dec. 1. 11:52
 13/27 A kérdező kommentje:
Én sem lennék büszke arra, ha egy amolyan kizsákmányoló, dorbézoló ember lett volna, de a Teleki családról csak jót hallottam és olvastam. Sok olyan ember van, akiket semmi sem érdekel, nem büszke arra, hogy magyar, sőt lesz@rja, ráadásul hülyének nézi azokat, akik nem így vannak ezzel, nem érdekli mások véleménye és így csodálkozik azon, hogy sz@r helyzetben van a hazánk.
2011. dec. 1. 15:08
 14/27 A kérdező kommentje:
Utolsó mondat: nem érdekli mások véleménye, szinte nem is gondolkozik és így csodálkozik, hogy ilyen helyzetben van a hazánk.
2011. dec. 1. 15:11
 15/27 Peruccsia válasza:
4%

Négyeske!

Bizsereg a proli-öklöm az ilyen dumára!

2011. dec. 1. 22:36
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi Kaltenecker leszármazottak vagyunk. Mienk volt fél Pest megye,de ükfater bebukott valamit így most b@szhatjuk....
2011. dec. 3. 19:41
 17/27 anonim válasza:
én nemesi családból származom, de az 1900-as évek elején széthordták a rokonok a vagyonokat így nekünk nem maradt semmi :\
2011. dec. 4. 10:18
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi is dzsentrik vagyunk, kitörölhetem vele a seggem nagyjából :) De legalább szép név jár hozzá, ennek őszintén örülök. Bár a nagy államosításnál az -y is ugrott a végéről -i lett belőle, de nekem így jobban is tetszik. És csodás, mára lepusztult panel lakótelep van a "földünkön", és a régi kapu alapkövéhez viszik sz.rni a kutyákat környékbeliek.
2011. dec. 5. 01:17
 19/27 A kérdező kommentje:
Nem jól van ez így emberek! A nem nemes emberek valamiért mindig is utalták a nemeseket. Nem becsülik semmire sem a régmúltat, pedig nemesség nélkül nem maradt volna fenn ez az ország.
2011. dec. 5. 01:30
 20/27 Peruccsia válasza:
50%

Egyfelől a gróf arisztokrata és nem nemes.

Másfelől mert létezett néhány nagy ember aki nemes célra használta a hatalmát és befolyását attól még a leszármazottak nem feltétlenül csodálatos emberek.

Egyszer levarrtam egy nemesi származású lányt (ő is akarta), s utána arra gondoltam ez száz éve nem fordulhatott elő

2011. dec. 5. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!