Nagyon szeretném megtalálni az anyai nagyapámat hogyan tegyem? Annyira muszáj volna hogy azt el sem tudom mondani.
Édesanyám sajnos rákos és végstádiumban van és most 60 éves amikor az apukája (akit keresek) meghalt 2 éves volt , és nem ismeri soha nem látott fényképet róla , az anyukája az én öreganyám , már nem él és nem tudunk semmit az anyu apjáról , és nap mint nap szenvedek hogy hogyan találjam meg őt , mert anyu sajnos nemsokára meghal de minden nap azt mondja hogy addig nem hal meg míg nem látta fényképen az apukáját , gőerővel keresem de senki nem tud érdemi információval szolgálni.
Könyörgöm nektek segítsetek.
Annyit tudok róla és sajnos anyu sem többet hogy Bartha Sándornak hívták , 1951.ben halt meg Debrecenben , tüdőlővést kapott a háborúban , de azt sem tudjuk hány éves volt , mikor született , hol van eltemetve mert öreganyám haragudott rá és soha semmit nem mondott mindig azt mondta hogy nem tudom és megszakad a szívem és ha nem találok róla nagyon gyorsan egy fényképet ha anyu ugy hal meg hogy nem tudtam teljesíteni az utolsó kívánságát akkor én is meghalok...
Segítsetek könyörgöm....
Ha tudod esetleg, hogy hol született, hova járt iskolába, akkor kereshetsz iskolatársakat, elmehetsz az iskolákba, ha még megvannak, talán vannak tablók, találsz olyan osztálytársat akinek van róla képe.
Ha katona volt, akkor a Honvédelmi Minisztérum archivumában is meg kéne, hogy legyen a katonakönyve másolata fotóval.
Szia.
Volt katona akkor ha felhívom a honvédelmi minisztériumot akkor tudnak nekem segíteni?
Ha igen egy élten át hálával tartozom majd neked....
Milyen vallású volt a nagypapa?
Az egyháznál kell lennie keresztlevélnek.
Úgy kell elindulnod, mintha családfakutatást végeznél.
Debrecenben a hivatalban kell lennie halotti anyakönyvi kivonatnak, ha kórházban halt meg, akkor a kórházakat is fel lehet keresni...és a hadügyminisztériumot is, kell lennie feljegyzésnek a háborúban elesettekről, mivel arról kellett értesítő levelet is küldeniük öreganyádnak! Nem volt ez olyan régen, úgyhogy minden esély megvan a sikerre!
Szakmámból kifolyólag nekem kellett kutatásokat végeznem, és a legtöbb helyre beengednek, csak egy formanyomtatványt kell kitölteni, és segítenek is!
Szurkolok!
Magyar Országos Levéltár, családfakutatás!!!
Fénykép sajnos nincs, de hátha rálelsz valami rokonra, akinek van. De először a katonás dolgot próbáld meg, mert az egyszerűbb. Remélem sikerül időben megtalálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!