Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mennyibe kerül a levéltárból...

Mennyibe kerül a levéltárból kikérni a családfámat?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni, kik az őseim, és honnan származom. Van a városban levéltár, csak nem tudom, mennyibe kerülne a kérdezés.
2009. máj. 1. 09:40
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Nem adják ki, mert nem vezetnek így családfát, neked kell utánakeresned.
2009. máj. 1. 09:46
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Előzőnek igaza van. Nem vezetik a te családfád! Te max csak az ott tárolt iratok alapján rakhatod össze saját magadnak. De baromi nagy munka!
2009. máj. 1. 09:50
 3/8 anonim ***** válasza:
32%
2009. máj. 3. 22:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! A barátom anyja állítólag valahonnan kikérte pár évvel ezelőtt. Azért gondoltam, hátha a levéltárból.
2009. máj. 4. 16:52
 5/8 anonim ***** válasza:
61%
Miért nem kérdezed meg leendő anyósodat? Nem egyszerübb lenne? Vagy erre nem is gondoltál? Pedig gondolhattál valna!!!!
2009. máj. 20. 21:48
 6/8 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem ő felkért valakit családfa kutatásra. Van, aki csinál ilyeneket, és pénzt kap érte a megbízótól. Én inkább magam kutatom, ha akad időm.

Az a link egyébként azért nem jó, mert ott nem készen készített családfák vannak, hanem ugyanúgy magad kutatsz, és a már feltárt adatokat viheted fel, és az oldal programja megrajzolja szépen, annyi könnyítés lehet, hogy ha esetleg tudsz ismerőst, akivel van közös rokon, és ő már felvitte, akkor bejelölheted, de ennyi. Helyetted csak akkor dolgoznak, ha fizetsz is érte. De a levéltár nem csinálja meg, ki van írva a weboldalukra is, hogy ők kutatást nem végeznek.

2009. máj. 20. 22:10
 7/8 anonim válasza:
9%

Már nem azért, de a kérdező azt kérdezte, hogy mennyibe kerül kikérni. Ezt senki nem írta meg, hogy ingyenes e az adatszolgáltatás, csak azt, hogy a családfát neki kell összeállítani, mert azt nem tudja kikérni.

Egyébként engem is érdekelne, hogy ingyenes e az adatszolgáltatás vagy fizetni kell e, és ha igen, akkor mennyit.

Remélem valaki most már tényleg értelmes választ fog írni.

2009. jún. 20. 22:03
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

Már megbocsáss utolsó, de én elsőként leírtam, hogy A LEVÉLTÁR NEM KÉSZÍT CSALÁDFÁT, ergo, nincs kész családfájuk, tehát ami nincs, azt nem tudják kiadni.

Maga az adatszolgáltatás ingyenes, extra szolgáltatásokért ugyanúgy kérnek pénzt, mint egy könyvtár.

A kérdező azt kérdezte, hogy mennyiért lehet kikérni a levéltárból a családfát, erre a válasz az, hogy nincs náluk semmilyen családfa, ezért tőlük sehogy nem lehet kikérni, náluk adatok vannak, amikből össze lehet állítani családfát, de kész családfájuk nincs, azért sincs, mert aki kutat, az nem köteles leadni nekik az eredményt.

2009. jún. 20. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!