Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A barátnöm gyereke, az ki nekem?

A barátnöm gyereke, az ki nekem?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 28. 21:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
ismerősöd
2009. ápr. 28. 22:17
 12/16 anonim ***** válasza:
96%
Erre nincs szakkifejezés, nem rokonod. Ha a lány a feleséged/élettársad lesz, akkor majd a gyereke a nevelt gyereked, mostohagyereked lehet.
2009. ápr. 28. 22:30
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
A barátnő(kedvesem, párom, jövendőbelim) kislánya, lánya, kisfia, fia. Ha fiúról van szó: Kis barátom. Ezeket a viszonyokat sem kell szégyelleni! De törvényes kapcsolatot megelőzően is lehet mondani: fogadott lányom, fogadott fiam, ugyanis ezeket nem csak ilyenkor - hanem a baráti, rokoni szeretet kifejezésére is - lehet használni.
2009. ápr. 28. 22:41
 14/16 anonim ***** válasza:
96%

Igen ez előző válasz nagyon jó, de vigyázz!

Mielőtt így neveznéd, kérdezd meg lenne - e fogadott gyereked? s akkor erre rázzatok kezet, vagy cseréljetek kavicsot vagy bármi. Ha túl korán nevezed így a beleegyezése nélkül.az rosszul sülhet el.

2009. ápr. 28. 22:51
 15/16 anonim ***** válasza:
89%
Én írtam a kettővel ezelőttit. Természetesen, igazat adok a kedves hozzászólónak. Kölcsönös barátság, megértés, szeretet nélkül ezt nem szabad kijelenteni. Több alternatívát is adtam. Nekem a kis barátm a legfelfogadottabb, s ahhoz nem is kell hasonló belegyzés. Egyébként "piti"-nek tűnik, mégis nagyon fontos kérdés ez, s ezt valóban már az elején el kell dönteni! Kívánom a kedves kérdés-feltevőnek, hogy jöjjön be Neki ez a kapcsolat, mind a hölggyel, mind a gyer(m)ekével.
2009. ápr. 29. 07:12
 16/16 anonim válasza:
90%

Még egy fontos hozzáfűzés, bármelyiket is választod, ne kezd őt "túl hamar" így szólítani. Értem ez alatt, hogy ha a kapcsolatotok az anyukával nem rég óta tart (ha ne adj ' nem sikerül a kapcsolatok a gyermek sérülne lelkileg)(vagy hajlana rá, hogy elfogadjon apjának, de korainak érzi), vagy ha az apukája nem rég, vagy nagy perpatvarral távozott (az mély nyomot hagyhatott benne az "apákról", nehogy az ő hibája miatt ne fogadjon el, mert apaként lépsz a képbe).

Sok sikert, remélem segítettem, 15éve 10 évesen kislányként voltam a szituba, és sajna ezek mind megvoltak, amitől óvva intelek, azt okozták, hogy kikértem magamnak, hogy "Én nem vagyok a lányod, te nem vagy az apám, nekem nincs apám!"

2009. ápr. 29. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!