Hol tudok utánanézni a családfámnak?
Először érdemes otthon, a nagyszülőknél kutakodni. Sok régi anyakönyvi kivonat előkerülhet.
Utána, ha tudod, milyen vallásúak voltak, és hol éltek, akkor vagy elmész az adott település lelkészéhez, vagy a Magyar Országos Levéltárba, ott az anyakönyveket végigkutathatod (a mai Mo. területén keletkezett anyakönyveket). A ma határon túli települések anyakönyveinek egy részét a mormonok lefilmezték, és le lehet kérni Mo-ra, csekély térítés ellenében. De ma már viszonylag könnyű kutatni romániai, szlovákiai levéltárakban is.
Ha szerencséd van, a megyei levéltárban is lesz 1 pld. az anyakönyvből, de ez általában nem teljes.
Az anyakönyvezés előtti időből pedig megint a megyei levéltárat javaslom, ahol sok népességösszeírás van, a szerint, hogy nemes vagy nem nemes volt a család.
Szia!
Nekem nevelőapám ilyennel foglalkozik!
Kikeresi a családok családfáját és több nemzedékre visszamenőleg meg tudja mondani,hogy ki kinek a kije volt!
Ha érdekel a dolog,akkor írj és megbeszéljük a dolgokat!
Üdv!
Csak az a baj ezekkel a hivatásosakkal, hogy méregdrágák.
Bár nem tom,a papád mennyiért csinálja.
15:43 as vagyok!
Nem vagyok benne biztos,de azt hiszem,hogy ilyen 1500-1800Ft/fő között vannak az árai!
Üdv!
bocs hogy ide írok!
az én dédapám 1895 körül születhetett,mire nagymamám született meghalt,azt mondják romániai volt.semmit nem tudok róla,de érdekelne.ennek is utána lehet nézni?
Azt tudod, mikor, hol halt meg?
A halotti anyakönyvben jó eséllyel benne lehet az életkora (szinte biztos), és a születési helye is (kevésbé).
Érdemes mind a polgári, mind az egyházi anyakönyvi bejegyzést megnézni, mert más-más jellegű adatokat tartalmazhat.
Ha csak annyit tudsz, hogy nagymamád 1895 k. született, és a dédi akkor már nem élt, akkor annak a településnek az anyakönyveit kellene átnézni, ahol nagyi született. 9 hónappal a születése előtt a dédinek ugye még élnie kellett.
(előző)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!