Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Barátnőmnek fia született. A...

Dew-i kérdése:

Barátnőmnek fia született. A születés óta szóba se áll velem. Mit tehetek? Már abban se vagyok biztos, enyém a baba. Hogy tudhatom meg? Teszthez sem járul hozzá.

Figyelt kérdés
2011. szept. 22. 20:33
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkészséget mindenkinek.A teljesebb megértéshez még az alábbiakat írom.Talán még tanulságul is jó lehet.Egy kedvesnek tűnő,de tőlem 26 évvel fiatalabb kedvemre való nővel ismerkedtem meg.Mikor komolyra fordult a kapcsolatunk,megállapodtunk,irat fel fogamzásgátlót,Amire odaadtam 15000 ft-ot és egyéb módon is segítettem.Már 6.hónapban volt,mikor közölte,másra költötte a pénzt.így terhes lett.Sebaj mondtam,úgyis szerettünk volna közös babát,költözzünk össze.Szülés óta szóba se áll velem.mert szégyelli a faluja előtt,hogy ennyivel idősebb vagyok.Megtiltott minden kapcsolatot-látogatást.MÉG azt is mondta,nem tőlem van a gyerek.A fiam is a 4éve mással élő férjére íratta be:(Mondván,tartásdíj se kell.Én viszont vállalnám a gyereket.Gondoskodni,nevelni szeretném.Ugyan már van2 felnőtt Gyermekem,de unoka sajna kilátásban se:(Pedig nagyon családszerető volnék.Anyagiakban nem szenvedek hiányt.Viszont az anyjánál több ok miatt is veszélyeztetve látom a fiam jövőjét:(Ezekért kérek tanácsot,amit előre is köszönök.
2011. szept. 23. 12:52
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

15000 Ft-ot fogamzásgátlóra??????? havonta?????

amúgy ha férje van, akkor nem kerülhet a gyerek, mivel az apasági vélelem miatt eleve a férj nevére kerül

neked kell apasági pert indítani + a láthatás/gyermekelhelyezés és gyermektartás ügyében pert indítani

2011. szept. 23. 12:56
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon gáz!A fogamzásgátló egy negyed évre 7-8 eft maximum.Ha így lett terhes,hogy közben téged felültetett,akkor az még nagyobb gáz.Az is gáz,hogy nem biztos,hogy a tiéd a gyerek,mert honnan lehetsz ebben bizonyos,ha a gyógyszerben hazudott,akkor másban is lehet.Lehet,hogy csak a pénzedért volt veled és más is volt az életében.Ez a nő tisztességtelen több szempontból is.Bíróság,apasági vizsgálat,ha szeretnéd tudni,hogy tényleg a tiéd-e a gyermek.
2011. szept. 23. 13:02
 14/23 anonim ***** válasza:

Hát teljesen reménytelen az ügy. A gyereket nem ő iratta a férj nevére, hanem a törvény mondja ki, hogy ha a nő férjnél van, tök mindegy, hogy nem élnek együtt évek óta, akkor a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. Tehát papíron: a nő házas, van férje, aki papíron a gyerek apja. Te sajnos semmit sem tehetsz. Ezt csak úgy lehetnem, ha a nő menne be a bíróságra, beadná a válást, majd utána mind 3-an kellenétek, hogy a férj nevéről levegyék a gyereket, és a tiedre kerüljön.

Sajnos semmit sem tehetsz.

off: Az én fog. gátlón is 12.000 Ft volt.

2011. szept. 23. 13:12
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, tévedsz, az apának is vannak jogai a gyerekéhez, szépen kérheti a bíróságot, hogy állapítsák meg az apaságot
2011. szept. 23. 13:27
 16/23 anonim ***** válasza:

13-27: te tévedsz.

Hogyan tudom megakadályozni, hogy ne engem tekintsenek a gyermek apjának? (Az apasági vélelem megtámadása)

Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, illetőleg ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá. Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerésen alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy a nyilatkozatnak a törvényes feltételek hiányában nincs teljes hatálya. A megtámadásra jogosult

a) a gyermek,

b) az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni,

c) a gyermek halála után leszármazója, ilyennek hiányában az ügyész.

Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.

Tehát jelen esetben csak a vélelmezett apa, azaz a férj kérhetné. A logika pedig az, ha van 1 házaspár egy gyerekkel (papírforma szerint ők azok), akkor a gyereknek rendezett a jogállása. Van apja is.

2011. szept. 23. 13:32
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
az apasági vélelem megtámadása az teljesen más dolog...itt a biológiai apa indít pert az apaság elismeréséért, nem az apasági vélelmet támadja
2011. szept. 23. 13:38
 18/23 anonim ***** válasza:
A gond az, hogy a nő férjnél van. Ha nem lenne, más lenne a helyzet. Hasonló volt a Bochkor Gábor-Várkonyi Andrea is, mivel a nő terhesen vált el. A gyerek a volt férj nevére került. Majd születése után mind a 3-an kellettek ahhoz, hogy a pici az igazi apja nevére kerüljön.
2011. szept. 23. 13:39
 19/23 anonim ***** válasza:

De nem lehet pert indítani az apaság elismeréséért! Hiszen a gyereknek van apja, (papíron), aki a férj, neki a nevén van a gyerek!

Aki egyedül lépni tud, az a férj, a vélelmezett apa, akinek meg kell döntenie a saját apaságát. De ehhez ELŐBB EL KELL VÁLNIUK! Hiszen házasság alatt a férj az apa! Ott más labdába se rúghat, hiába ő az igazi apa.

2011. szept. 23. 13:44
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani, de ennek a nőnek férje van, téged látni se akar. Nem lehet, hogy csak a pénzért tartott fent veled kapcsolatot?
2011. szept. 23. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!