Barátnőmnek fia született. A születés óta szóba se áll velem. Mit tehetek? Már abban se vagyok biztos, enyém a baba. Hogy tudhatom meg? Teszthez sem járul hozzá.
15000 Ft-ot fogamzásgátlóra??????? havonta?????
amúgy ha férje van, akkor nem kerülhet a gyerek, mivel az apasági vélelem miatt eleve a férj nevére kerül
neked kell apasági pert indítani + a láthatás/gyermekelhelyezés és gyermektartás ügyében pert indítani
Hát teljesen reménytelen az ügy. A gyereket nem ő iratta a férj nevére, hanem a törvény mondja ki, hogy ha a nő férjnél van, tök mindegy, hogy nem élnek együtt évek óta, akkor a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. Tehát papíron: a nő házas, van férje, aki papíron a gyerek apja. Te sajnos semmit sem tehetsz. Ezt csak úgy lehetnem, ha a nő menne be a bíróságra, beadná a válást, majd utána mind 3-an kellenétek, hogy a férj nevéről levegyék a gyereket, és a tiedre kerüljön.
Sajnos semmit sem tehetsz.
off: Az én fog. gátlón is 12.000 Ft volt.
13-27: te tévedsz.
Hogyan tudom megakadályozni, hogy ne engem tekintsenek a gyermek apjának? (Az apasági vélelem megtámadása)
Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, illetőleg ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá. Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerésen alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy a nyilatkozatnak a törvényes feltételek hiányában nincs teljes hatálya. A megtámadásra jogosult
a) a gyermek,
b) az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni,
c) a gyermek halála után leszármazója, ilyennek hiányában az ügyész.
Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
Tehát jelen esetben csak a vélelmezett apa, azaz a férj kérhetné. A logika pedig az, ha van 1 házaspár egy gyerekkel (papírforma szerint ők azok), akkor a gyereknek rendezett a jogállása. Van apja is.
De nem lehet pert indítani az apaság elismeréséért! Hiszen a gyereknek van apja, (papíron), aki a férj, neki a nevén van a gyerek!
Aki egyedül lépni tud, az a férj, a vélelmezett apa, akinek meg kell döntenie a saját apaságát. De ehhez ELŐBB EL KELL VÁLNIUK! Hiszen házasság alatt a férj az apa! Ott más labdába se rúghat, hiába ő az igazi apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!