Ki hogy szólítja szülei testvéreit?
Figyelt kérdés
Keresztnevükön, vagy néni/bácsi, illetve nénje/bátyja, és tegezitek őket, vagy magázzátok?2011. szept. 12. 09:33
11/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Egyébként én keresztnéven+nénje/bátyja, és magázom őket.
2011. szept. 12. 11:37
12/17 anonim válasza:
Én a keresztnevükön szólítom őket. Illetve anyu testvérét és az ő férjét nem, mert ők a keresztszüleim, így ők a Keri és Keresztapu névre hallgatnak nálam. Amúgy persze tegezem őket. Apu testvéreit és azok férjét/feleségét a keresztnevén szólítom és tegezem. Mind idősebbek apánál. (Apa 56 éves.) El sem tudnám képzelni, hogy magázzam őket, meg néni/bácsi..
13/17 anonim válasza:
Keresztnevükön vagy a családi körön belüli becézett nevükön és anyu 4 testvérét tegezem (4-ből), apu 3 testvérét tegezem (6-ból).
14/17 anonim válasza:
Na, akkor hogy a másik oldalról is legyen egy hozzászólás:
A nagybácsi ebben az esetben én vagyok és vígan tegeződök az unokahúgaimmal és az unokaöccseimmel is. Soha nem is magázódtunk, most már persze ők is nagyok. Az egyik unokahúgom már férjnél van és azzal is tegeződök - tegeződünk.
16/17 anonim válasza:
Nénje és bátyja, és tegezem őket, mert még fiatalosak és nagyon kedvelem őket...
17/17 anonim válasza:
Én keresztnév+néni/bácsinak. Budapesti vagyok.
Debreceni unokatestvéreim használják a nénje/bátyja megszólítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!