Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Anyum állandóan veszekszik...

Anyum állandóan veszekszik velem. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Megpucoltam ma is neki a foghagymát mondta hogy elég de mondtam neki ezt az egyet még megcsinálom ha már belekezdtem erre ordított velem mint a sakál.Szerintem az is közre játszik hogy hármunkat nevel és hajnali 2 órától délután 4-ig van mikor este 10-ig is piacolnak és ő vezet.De akkor sem rajtam kell ki töltenie a mérgét.Már annyira elegem van meg tudom jó ne tud velem úgy foglalkozni és nem is nagyon kell de egy kis törődést elvárnék tőle legalább lássam rajta hogy érdeklődik irántam de ezt sem teszi meg.Meg mindig mondja hogy alig segítek neki.Szerintetek mit segítsek neki hogy ne legyen ilyen velem és hogy tudnám vele megbeszélni? 14/L
2011. aug. 31. 18:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
sajnos csak két fiú testvérem van mind kettő nagyon kicsik az egyik kettő a másik négy éves.a 21 éves nővérem pedig Budapesten él szóval egyedül maradtam..
2011. aug. 31. 19:20
 12/14 Kapitány_úr válasza:

Na most és úgy gondolom, hogy ha egy szülő (anya, apa, mindegy) nem érzi úgy, hogy képes megfelelő érzelmi hátteret biztosítani a gyerekeinek, akkor az várjon a gyermekvállalással.

Ha viszont a sok stressz felett nem tud uralkodni, és napi szinten képtelen a gyermekeivel normális hangnemben beszélni, akkor illene foglalkoznia a dologgal, és rájönni arra, hogy ezzel a "hozzáállással" nem állja meg a helyét szülőként.

(persze a néha napján előforduló - akár jogos - mérgelődés nem számít)

Véleményem szerint egy szülőnek ugyanis, csak másodrangú feladata a gyermekei eltartása. (ez talán furcsán hangzik, akit érdekel, indokolhatom)

Két dolgot tehetsz:

1) Leülsz édesanyuddal és elmondod neki szépen, kereken, hogy ez neked nem jó. Elmondod, hogy hogy érzed magad ilyenkor, mit eredményez ez a magatartása, stb. (érvekkel, tényekkel alátámasztva, és _tisztelettel_ a hangodban!)

2) Ha egy lelkileg erősebb, önállóan gondolkodó valaki vagy, akkor pedig próbálod a számodra szükségtelen - leépítő jellegű dolgokat - kizárni, hogy lehetőleg ne érjen lelki kár.

2011. aug. 31. 19:21
 13/14 Kapitány_úr válasza:

*Javítás:

"Na most ÉN úgy gondolom"

2011. aug. 31. 19:22
 14/14 anonim ***** válasza:

Fél hogy te is pár év múlva ott hagyod a kicsikkel.

Ez nyilván való.

2011. szept. 8. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!