Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Kóródi családnévnek lehet...

A Kóródi családnévnek lehet valami köze Tiszakóród településhez?

Figyelt kérdés
lehetséges hogy az őeim valamikor ott éltek és onnan vándoroltak el másfelé úgy maradt rajta? most sem élek olyan messze ettől a településtől.
2009. ápr. 19. 14:05
 1/9 anonim válasza:
100%

Ne haragudj, hogy nem a válaszra felelek.

De vannak ott rokonaim :) ID

*tudom nem érdekel, de oly muszáj volt.

2009. máj. 2. 21:19
 2/9 A kérdező kommentje:
segond, én így is felpontoztalak:)
2009. máj. 2. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Akár lehet is. De a Kóródi név, vagy változatai: Koródi, Kórodi Erdélyben, Gyergyóban igen gyakori. Lehet, hogy az erdélyi Kis-Küküllő megyei Kóród nevű település az igazi névadó.
2009. máj. 7. 02:34
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, tényleg lehet benne valami:)
2009. máj. 7. 09:44
 5/9 anonim válasza:
100%
Nekem is van Kóródi nevű ősöm, és szeretném tudni honnan eredünk. Utánanéztem, van Tiszakóród, Nádaskóród (Kolozs megye) és van amit már írtak a Székelyföldi Kóród település. Lehet az sosem fog kiderülni honnan származunk igazából. Az én őseim a Jászságba éltek, annyit tudok.Remélem segítettem valamit.
2009. máj. 10. 17:43
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi neked is
2009. máj. 10. 17:50
 7/9 anonim ***** válasza:
egyértelműen településnévből ered. Lehet, hogy több Kóródi család is van az előbb felsorolt településnevekből kialakulva.
2009. okt. 20. 11:21
 8/9 anonim válasza:

Én is kóródi vagyok.

Azt kaptuk házinak, hogy keressük meg a vezetéknevünk származását.

2011. dec. 7. 17:59
 9/9 anonim ***** válasza:
én is az vagyok, Szabolcsból. Tiszakóródot szeretném igaznak hinni, de ha a romániai változat is az eredete elfogadom
2022. okt. 19. 19:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!