Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan kutassam fel az őseimet?

Hogyan kutassam fel az őseimet?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel hogy milyenek lehettek az őseim, de nem tudom hogy hogyan kezdhetnék hozzá. A nagyszüleimet nem tudom megkérdezni mert már csak egy nagymamám él és azzal sem tartjuk a kapcsolatot. Az internet állítólag kérdésre választ ad de arra nem hogy milyenek voltak az őseim.
2011. aug. 6. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, a hogyan-ra még lenne pár tippem, de a másik kérdésre, hogy milyenek voltak az őseid, arra biztosan nem lesz válasz.

A Hogyan: el kell menni abba a faluba (kerületbe) ahol születtek a nagyszüleid, és a templomban felkeresni a papot, és a keresztelőkönyvben megnézni az adatokat, szülők, nagyszülők, dédszülők vonatkozásában. Vagy pedig nagyon idős néniktől bácsiktól érdeklődni a nagyszüleid lakehelye körül, ahol ismerték őket.

2011. aug. 6. 14:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát igazából sehogy. Ha nincs olyan idős rokonod, aki tudná az őseid, akkor halott ügy..

Ilyennel én is próbálkoztam, nekem még a dédimamám is él, de az ő nagyanyjánál tovább nem jutottam :)

De ha van valami levéltár szerűség, ahol fel vannak sorolva a városban/faluban lakók nevei, akkor ki tudod nyomozni :)

2011. aug. 6. 14:35
 3/7 anonim válasza:
Vannak családfa kutatók, nem valami olcsó, de én lehet bepróbálom...nézz szét az interneten, nem egyet fogsz találni...
2011. aug. 6. 14:40
 4/7 anonim válasza:
fogadj fel profikat
2011. aug. 6. 14:41
 5/7 anonim válasza:
Vagy aminek megint megvan az esélye amivel a régi magyar nemesi vonalat lehet bizonyítani az pedig a nemesi oklevél mi pl megtaláltuk a régit és ebből tudom h az ősök a 18. században felvidéki nemesek voltak :)
2011. aug. 6. 15:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Hivatásos családfakutató vagyok.

1895 után születetteknél állami anyakönyvezés volt. A saját ill. szüleid születési ill. házassági anyakönyvi kivonatából el tudsz indulni.

1895 előtt egyházi anyakönyvezés volt. A MOL Lánglilion utcai épületében tudsz mikrofilmeken egyházi anyakönyveket keresni.

2011. aug. 7. 16:05
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat :)
2011. aug. 8. 15:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!