Hogyan kutassam fel az őseimet?
Hát, a hogyan-ra még lenne pár tippem, de a másik kérdésre, hogy milyenek voltak az őseid, arra biztosan nem lesz válasz.
A Hogyan: el kell menni abba a faluba (kerületbe) ahol születtek a nagyszüleid, és a templomban felkeresni a papot, és a keresztelőkönyvben megnézni az adatokat, szülők, nagyszülők, dédszülők vonatkozásában. Vagy pedig nagyon idős néniktől bácsiktól érdeklődni a nagyszüleid lakehelye körül, ahol ismerték őket.
Hát igazából sehogy. Ha nincs olyan idős rokonod, aki tudná az őseid, akkor halott ügy..
Ilyennel én is próbálkoztam, nekem még a dédimamám is él, de az ő nagyanyjánál tovább nem jutottam :)
De ha van valami levéltár szerűség, ahol fel vannak sorolva a városban/faluban lakók nevei, akkor ki tudod nyomozni :)
Szia. Hivatásos családfakutató vagyok.
1895 után születetteknél állami anyakönyvezés volt. A saját ill. szüleid születési ill. házassági anyakönyvi kivonatából el tudsz indulni.
1895 előtt egyházi anyakönyvezés volt. A MOL Lánglilion utcai épületében tudsz mikrofilmeken egyházi anyakönyveket keresni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!