Mi lehet a baja unokatestvéremnek?
Mindig is egy érdekes karakter volt, túl élénk fantáziavilággal, szórakozott, szétszórt, de kedves lány volt. Emiatt is gyakran kiközösítették páran, vagy sokat bántották a tanárok az iskolában, de általában mindig megtalálta a baráti társaságát. Sokat beszélgettünk arról, hogy nagyon zavarta/ja mások előítélete vele szemben, egyfajta álarcot, más "imidzset" próbált magáról kialakítani.
A szülei szerintem elég türelmetlenek vele, nem ismerték el a tehetségét bizonyos nem "hasznos" tantárgyakhoz, sokat panaszkodott nekem, hogy állandóan kapja a megjegyzéseket (az apja rendszeresen beszólogat neki, lemalacozta, szánalmasnak tituálja, szembeállította vele ismerősei gyerekeit, hogy azok nem olyan "balfszok", mint a lánya). Gimnáziumban el kezdett alkoholizálni, egyszer ilyen állapotban felvagdosta magát, amikor kiderült, szülei iszonyatosan leteremtették. És azóta csak romlik a helyzet.
A normális, "mindent beleadok" időszakai váltakoztak a totális lezülléssel, önmaga elhagyásával.
Egyetemet otthagyta, dolgozni kezdett, de most 28 évesen nincsen munkája immárom 2 éve, alkalmi melókból él, van egy kedves párja, aki mindent elnéz neki...
Másik dolog vele kapcsolatban: szerintem fél az emberektől. Múltkor bevallotta, hogy egyetemről is részben azért jött el, mert furcsa lánynak tartották, vannak kis útvonalai, amiken jár boltba, stb. Minap elmentem vele a városba, és csomószor megjegyezte, hogy miért nézik(amúgy csinos lány), biztosan rajta röhögnek. Egyfajta "őshibának" tartja magát.
Bocs, hogy hosszú lett, és kissé zavaros, próbáltam összefoglalni a benyomásaimat. Aggódom, hogy totálisan "elveszik", nagynénémék csak azt hajtogatták/ják "szedje össze magát, lusta, stb". Nem hiszik el, hogy baja van.
Mi erre a megoldás, mi lehet a baja?
válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!