Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi lehet a baja unokatestvérem...

Mi lehet a baja unokatestvéremnek?

Figyelt kérdés

Mindig is egy érdekes karakter volt, túl élénk fantáziavilággal, szórakozott, szétszórt, de kedves lány volt. Emiatt is gyakran kiközösítették páran, vagy sokat bántották a tanárok az iskolában, de általában mindig megtalálta a baráti társaságát. Sokat beszélgettünk arról, hogy nagyon zavarta/ja mások előítélete vele szemben, egyfajta álarcot, más "imidzset" próbált magáról kialakítani.

A szülei szerintem elég türelmetlenek vele, nem ismerték el a tehetségét bizonyos nem "hasznos" tantárgyakhoz, sokat panaszkodott nekem, hogy állandóan kapja a megjegyzéseket (az apja rendszeresen beszólogat neki, lemalacozta, szánalmasnak tituálja, szembeállította vele ismerősei gyerekeit, hogy azok nem olyan "balfszok", mint a lánya). Gimnáziumban el kezdett alkoholizálni, egyszer ilyen állapotban felvagdosta magát, amikor kiderült, szülei iszonyatosan leteremtették. És azóta csak romlik a helyzet.

A normális, "mindent beleadok" időszakai váltakoztak a totális lezülléssel, önmaga elhagyásával.

Egyetemet otthagyta, dolgozni kezdett, de most 28 évesen nincsen munkája immárom 2 éve, alkalmi melókból él, van egy kedves párja, aki mindent elnéz neki...

Másik dolog vele kapcsolatban: szerintem fél az emberektől. Múltkor bevallotta, hogy egyetemről is részben azért jött el, mert furcsa lánynak tartották, vannak kis útvonalai, amiken jár boltba, stb. Minap elmentem vele a városba, és csomószor megjegyezte, hogy miért nézik(amúgy csinos lány), biztosan rajta röhögnek. Egyfajta "őshibának" tartja magát.

Bocs, hogy hosszú lett, és kissé zavaros, próbáltam összefoglalni a benyomásaimat. Aggódom, hogy totálisan "elveszik", nagynénémék csak azt hajtogatták/ják "szedje össze magát, lusta, stb". Nem hiszik el, hogy baja van.

Mi erre a megoldás, mi lehet a baja?

válaszokat előre is köszönöm!

2011. máj. 29. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
pszichiátria...
2011. máj. 29. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem pszichiátria, hanem pszichológus, terápia.
2011. máj. 29. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
47%
Egyik sem. Ezt a szülőkkel kéne megbeszélni.
2011. máj. 29. 09:48
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
9:48 vagyok. Miért kéne neki terápia? Azután is vissza kell mennie az Ú.N "Normális" """"Emberi""" környezetbe, ahol a furcsa embereket mindig kiközösítik, kiröhögik, mert nem olyanok, mint ők. Nem egyformák, van saját stílusuk mindenben. Az ilyen embereket nem szeretik, mert nem ezt mondja a mai média. A szülei meg totál idióták.
2011. máj. 29. 09:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Terápia, és beajánlani valahová, ahol kezdhet valamit a tehetségével.
2011. máj. 29. 16:47
 6/7 anonim válasza:
hát ... szerintem semmi baja nincsen csak mikor kisebb volt mindenki kiközösítette még a szülei is lenézték és elkezdte magát úgy látni hogy ő teljesen felesleges.meg kéne tanítani élni és ha szép lány akkor még könnyebb de,először a szüleivel kell beszélni hogy álljanak ki mellette hiszen az ő lányuk
2011. jún. 23. 10:17
 7/7 anonim válasza:
hátez egy nehéz helyzet ált a gyermekkori sérelmeket nem lehet kiküszöbölni vagy csak nagyon nehezen ha akkor eltörik vmi az emberben akkor az végigkíséri az egész életét...... sajnos így van jöhet akármilyen terapeuta nem segít rajta amit tenni lehet az az h a szüleinek végre támogatniuk kéne őt h érezze h mellette vannak de a régi emlékek a tudatalattiában benne maradnak örökre ienkor mindennél fontosabb h az egész család támogassa és legalább ők ne tegyenek rá megjegyzéseket.... ez talán majd ad neki egy kis önbizalmat
2011. jún. 27. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!