Zsidó név-e a Meizinger (Meiszinger, Meisinger)?
Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne! *A három féle változat azért van mert anyám, nagyapám, dédapám is máshogy lett anyakönyvezve.2011. máj. 27. 13:05
11/18 napietus válasza:
vagy szász, az én őseim egyik nagyanyai ágon jómódú szász kereskedők voltak
12/18 anonim válasza:
13:48-as vagyok.
Annyival még kiegészíteném, hogyha vannak pontos adatok, akkor el kell menni a levéltárban és teljesen ingyen ki lehet kérni az adatokat. Szerepelni fok a felekezeti hovatartozás is az anyakönyvekben, ami azért sok kétséget kizár.
13/18 anonim válasza:
Sajnos sok svábnak is el kellett hagynia az országot 45 után, úgyhogy itt bármire lehet gondolni. Egyébként itt van, amiről már írtam: [link]
14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitok és a linket!
2011. máj. 27. 14:01
15/18 anonim válasza:
13:54-es posztban írtaknál javítanám az első mondatban az egyik adatok* helyett anyakönyvet akartam írni, csak kapkodtam:) sorry
16/18 A kérdező kommentje:
A Szlányi návről valaki tudna nekem linket,információt adni,ezen név eredete ?
2011. máj. 27. 14:03
17/18 A kérdező kommentje:
Semmibaj,köszi :)
2011. máj. 27. 14:04
18/18 anonim válasza:
Szerintem topográfiai név, tehát település után lett felvéve. Lehet, hogy nem tévedek sokat, ha a cseh Slaný nevű település után vette fel az ősöd. Mindenképpen szlávos hangzásúnak gondolom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!