Rossz ötlet a síremlékkel kapcsolatban?
Papám nemrég hunyt el... Nagyon nagyon szerettem és hiányzik. 17 éves vagyok nehéz nekem ezt feldolgozni. Már leszedtük a koszorúkat a sírról de olyan üres az egész. Tudniillik papám nagyon nagyon szerette a tejet. Arra gondoltam hogy egy kis szívószálas szalaggal átkötött tejcit tennék a síremlékre neki... Vagy ez rossz ötlet? Nem tudom illik-e az ilyesmi de szerintem ő is örülne neki... :)
17/L
Mi is hívtuk Anyával tejcinek a tejet, pedig Pest megyeiek vagyunk, és más szavak becézése nálunk sem volt divat.. :)
Amúgy szerintem sem rossz.. Ezt csak Te tudhatod, és érezheted.. én lehet öntenék a sírra, és meginnám a "tisztelete jeléül", közben végig rá gondolnék.
De azt is hozzá kell tegyem, hogy amúgy ilyesmi gondolataim sosem voltak. Anyának kedvenc virágait vittem a sírjára, de tárgyban vagy enni/innivalóban sosem gondolkodtam. Sajnos tényleg mindent ellopnak most már szinte mindenhonnan... :( (és amúgy szerintem ez az igazi kegyeletsértés, nem az, hogy viszel Papádnak tejcit, vagy sem.)
Nagyon sajnálom, hogy elveszítetted a Papádat.. :(
Mi sütit vittünk a születésnapján.
Lehet, hogy furán hangzik.
Pl japánban mindíg tesznek áldozati sütemélyt az oltárra és a síremlékhez is amit szeret.
Anno egy animében láttam, hogy a lány az apja síremlékére tett egy narancsot, mert az apja imádta!
először is részvétem.
másodszor is: elég érdekes gondolat, de ha ez téged is "megnyugtat" és ha így könnyebben dolgozd fel a történteket, akkor szerintem semmi akadálya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!