Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mért nem mondja el nekem mi...

Mért nem mondja el nekem mi történik vele estefelé munkanapokon? (lent)

Figyelt kérdés

A szüleim régóta elváltak. Az anyukámmal élek. Amikor az apukám jön haza a munkából felhív és kérdezem, hogy mit csinál? Kb ez a válasza: Semmit! A városban vagyok megyek hazafelé!..., Néha azért mondja, hogy: találkozott munkaügyben valakivel. Vagy péntekenként táncolni van azt is tudom! Az nem zavarna ha lenne barátnője, de az viszont zavar, hogy sosem mondja meg a dolgokat! Lehet, hogy titkolózik egy picit. Lehet, hogy nem bízik bennem? Nagyon jó a viszonyunk. Mindent megtudunk beszélni. És éppen ezért nem értem. (Persze azért mindenről nem kel tudnom.)

13/L

Kérlek ne OFFolj!

A válaszaitokat nagyon köszönöm!

2011. ápr. 25. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, hogy tényleg nem csinál semmit, a másik meg, hogy esetlen nem tartozik rád - neki is szüksége van magánéletre.
2011. ápr. 25. 21:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Van aki nem szereti így kiönteni szívét lelkét vagy nem igényli, hogy nap végén beszámoljon a napközben történtekről.

Én is ilyen vagyok pl. Ha fáradt vagyok vagy éppen nincs kedvem beszélgetni akkor nekem is csak annyi a válaszom, hogy "semmi".

Ha ilyenkor ez esik jól neki akkor hagyd. Majd ha akarja elmondja magától, de annál rosszabb nincs mikor faggatják az embert.

2011. ápr. 25. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
egyszer mikor így felhívod, és nem mond semmit, csak úgy mellékesen, félig-meddig viccesen jegyezd meg neki,h. apu, nem zavar ám ha barátnőd van : )
2011. ápr. 25. 22:05
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Pontosan!

Engem is kifejezetten zavar, ha valaki elkezd faggatni.

Nem azért, mert annyira titkos dolgot csinálok, de nincs kedvem azt mesélgetni, épp mi történt, főleg, ha úgyse ismeri azokat az embereket, akikkel beszéltem, úgyse ismeri pontosan a munkámat, mindent körbe kellene magyarázni.

Nincs ebben semmi titkolózás.

2011. ápr. 25. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
ja, és ugyanez vonatkozik majd arra is, amikor barátod lesz. A saját pasidat is kiidegelheted azza, ha állandóan a fülét rágod, hogy mit csinál épp és előtte micsnált, és elvárod, hogy mindenről beszámoljon.
2011. ápr. 25. 22:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem titkolódzik, csak valószínű tele van már a hócipője a munkával, és örül,hogy befejezte és nem kell gondolnia rá. Erre te kérdezgeted.

ahogy írod, minden mást meg tudtok beszélni, akkor nézd ezt el neki, nem hiszem,hogy olyan fontos neked,hogy végighallgasd a munkanapját.

2011. ápr. 25. 22:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg idegesítő tud lenni ha állandóan kérdezgetik hogy mit csinál az ember. Az pedig főleg, hogy TUDOD hogy most jön hazafelé a munkából és csak azért is megkérdezed hogy mit csinál... Ugyan azt, amit már x éve csinál minden nap a munkájában, és most MEGY hazafelé... Ezt szerinted hogy lehetne még inkább kifejteni? Most fordulok be a fő utcán, jaj most meg kell állnom mert piros van....

Az pedig igen nagy hülyeség amit valaki fenn írt hogy ha megint azt mondja hogy semmit akkor mondjad azt hogy "nem zavar ám hogy barátnőd vaaan:))" Pont az ilyeneket utálják a legtöbben a férfiak...

2011. ápr. 25. 22:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia,

Nem szabad ennyit faggatni senkit! :) Nekem a kérdésedből az jön le, hogy inkább Te nem bízol benne, hiszen feltételezed, hogy titkolózik.

Ha valakit túl sokat kérdezgetsz, annak már olyan "beszámoló" szaga lesz... Tehát kötelező. A kötelező dolgokat nem tolerálják jó szívvel az emberek. Persze van amit muszáj, de ez nem tartozik közéjük. Apukád természetesen nem fogja ezt szóvá tenni, hanem minden alkalommal kelletlenül kibök egy semmit, arra tekintettel, hogy a lánya vagy.

Az állandó kérdezősködés birtoklási vágyat jelent. Ne akard birtokolni (és mást se), mert az nem vezet jóra. Neki is joga van ahhoz, hogy ne kössön mindent az orrodra.

Valaki írta fentebb, hogy a későbbi Barátoddal ez még kellemetlenebb lesz. Valóban így van. Jobb ha már most gyakorlod, hogy mindenkinek mások az igényei, és nem szereti senki, ha "sarokba van szorítva". Ezt arra a bizonyos mondatra értem, hogy "nem zavar ám, ha barátnőd van". Na ennél rosszabb ötletet nem lehetett volna kitalálni. Egy: nem biztos hogy van Neki, kettő: ha van is, ezer meg ezer oka lehet, hogy miért nem akarja még ezt megosztani Veled. Ezt jobb ha rábízod.

Én is kíváncsi vagyok a Párom napjára mikor hazaér, annyit szoktam megkérdezni milyen napod volt (ezt Ő is megkérdi Tőlem). Inkább csak azért, hogy érezze, érdekel... Az elején sokszor mondta, hogy elmegy...szokásos...semmi extra. Természetesen én is tudom, hogy szinte minden munkanap egyforma. Ilyenkor csak annyit mondok, hogy jobb, mintha rossz lett volna, és elmosolyodunk. Ez annyiban változott mostanra, hogy van hogy magától kezdi el mesélni, ha tényleg valami nem mindennapi dolog történt Vele, illetve ha valami humoros helyzet volt, vagy akár csak simán elkezdi mesélni a napját. :) Úgyhogy türelem! Amikor eljön az az idő, mindenről tudni fogsz, amit tudnod kell...BÍZZ BENNE! :)

30/N

2011. ápr. 26. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!