A mi családunk, (szüleim, nagyszüleim,dédszüleim) , sőt felmenők közül sincs egy cigány sem..
Ismerek Balogh cigányokat is..
De szerintem e vezetéknév tulajdonosai nagyrésze magyar....
még....
2011. aug. 20. 18:35
22/37 anonim válasza:
Egy előző hozzászólás kapcsán: Angliában Skóciában és az USA-ban a sok (fehér) Jackson és Williams vajon néger nevet visel? Vagy pedig a négerek vették fel az ő nevüket? Szerintem egyértelmű a válasz. Magyarországon a cigányoknak kb. kétszáz éve van vezetéknevük, sokkal később mint a magyaroknak. A felvett neveket nem az ujjukból szopták, hanem meglévő magyar neveket vettek fel. sites.google.com/site/genusbalogh/home/a-nemzetseg-eredete
2011. aug. 31. 12:00
23/37 anonim válasza:
Sziasztok én Balog Máté vagyok és nem egyáltalán nem kifejezetlenül cigány név.És én azt kérdezném hogy tudtok-e olyan oldalt ahol ott van a Balog Csalág eredete.
2012. jan. 10. 21:56
24/37 anonim válasza:
Kedves 2011-08-31 12:00-kor válaszoló!
Nem pontosan értem a kérdésed, légyszíves segíts! Félreérthető lettem volna? Arra céloztam, hogy már meglévő neveket vettek fel, kint is, ui. itthon is. Erre leírod ugyanazt és nyugtázod egy szerinted egyértelművel... nem tudom kinek mi csapódik le a posztomból, de erre gondoltam konkrétan. evidens, hogy a befogadó ország, vagy dominánsabb kultúra fogja szolgáltatni a családneveket.
2012. jan. 11. 01:18
25/37 zsoltiiiiiiiiii válasza:
inge.. sok cigánynak van Balog vagy Balogh család neve.. de azok itt Magyarországon kapták.
én is Balog vagyok.. de nem cigány.
annyi közöm van hozzájuk hogy néha elverek egyet kettőt mert szaroznak. de nem cigány eredetű.
aki meg azt mondja az egy paraszt... mibe hogy az ő családnevéhez hasonló.. ( most példa lesz) Kovács Gergő mondja hogy cigány család neved van.. én meg ismerek Kovács családnevű cigányt.. ennyi.. ( tényleg ismerek)
A Balog nemzetség őse, Altmann von Freidberg lovag Orseolo Péter magyar király uralkodása alatt (1038-1041) és 1044-1046) érkeztek Magyarországra az egykor Türingiához ma Hessen tartományhoz tartozó Freidberg városából. A Balog nevet a Gömör vármegyei Balog-patakról kapta, amely környékén letelepedtek.
2014. jún. 24. 21:21
28/37 opelgyula válasza:
A Balog nemzetség őse, Altmann von Freidberg lovag Orseolo Péter magyar király uralkodása alatt (1038-1041) és 1044-1046) érkeztek Magyarországra az egykor Türingiához ma Hessen tartományhoz tartozó Freidberg városából. A Balog nevet a Gömör vármegyei Balog-patakról kapta, amely környékén letelepedtek.inkább Német mint cigány.
2014. júl. 13. 10:17
29/37 anonim válasza:
Én Balog vagyok, de egy cigány nincs a családunkban, és nem is volt. Ha h-val lenne írva a nevünk, akkor se lenne az. Attól, hogy vannak cigány családok, akik felvették ezt a nevet, attól még nem szamít annak. A Lakatos, Sztojka, vagy a Vikcsy Vok Oszt Cshőő Ikszdéé már inkább számít annak.
Ezzel nem szeretnék senkit megbántani, de ez csak az én véleményem.
2014. nov. 23. 12:10
30/37 anonim válasza:
Én is balogh vagyok, de nem cigány! Hanem FEHÉR MAGYAR!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!