A Barna (vezetéknév) visszavezethető zsidó eredetre?
Könnyen megeshet, hogy semmi meglepetés nem vár, viszont az alapkérdéstől függetlenül is érdekel a családfám. Mindig is érdekelt, honnan jöttem...
Sajnos vidéki vagyok, ami egy kicsit megnehezíti a dolgot olyan szempontból, hogy nem tudok csak úgy átugrani a levéltárba, ráadásul még a megyeszékhely sincs a szomszédban.
Régebben talán pont ezen az oldalon olvastam a Barna-Braun párhuzamról. Mikor bekattant ez az emlék, elkezdtem keresgetni és rögtön erre bukkantam:
"Színek
Barna, Piros, Zöld, Fekete, Fehér, Grün, stb..."
( [link]
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy bármiféle bizonyítéknak édeskevés, hogy Barnának hívják a nagyanyámat, biztos vagyok benne, hogy rengetegen viselik ezt a nevet, akiknek semmi közük nincs a zsidókhoz. Csak mi van, ha...
...és akkor feltettem a kérdést. :)
Köszönöm a segítséget!
Igaz, igaz, csak bogarat ültetett a fülembe. Végül is kiderült, hogy a téma szempontjából lényegtelen volt az egész. Anyakönyvezési hiba miatt lett Barna (Barnakyból).
Azért csak igazolódott a feltevésem, anyai ágon. Nem is tudom, miért nem az volt előbb gyanús...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!