Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családotokban is ennyire...

Családotokban is ennyire elodázzák a problémák valódi orvoslását?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy sokan azt hiszik az idő mindent megcsinál helyettük, pl nálunk sok az adóssága pár embernek, és nem látni, hogy igazán tenni akarna ellene. Tudom, saját kárán tanuljon az ember, de úgyis segít az ember ahol tud, de utána az szokott lenni, hogy mármeg nekem nincs lóvém, mert odakölcsönöztem, és várhatom ezresével mire visszakapom. Hol az egészséges határ? Tényleg hagyni kell, hagy szenvedjen, majd megtanulja saját kárját normálisan? Mi a megoldás? Én már kezdem unni ennyi év után.
2011. márc. 30. 10:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Valóban az ember ott segít, ahol tud, különösen, ha családtag, rokon kéri, nehéz azt mondani, hogy nem segítek. De ma már a pénzkérdés, az más dolog. Hiába hiszi, gondolja azt az illető, hogy belátható időn belül meg tudja adni, sajnos ez egyáltalán nem biztos. Az igazi baj ott van, ha nem is nagyon "töri magát" azon, hogy mielőbb letudja az adósságát. A pénzbeli segítségnyújtást ma már nagyon meg kell gondolni akár rokon az illető, akár csak ismerős.

Nem tudsz mást tenni (a saját későbbi problémáid elkerülése érdekében), minthogy állandóan a nyakára jársz. Mondhatod neki: kérj kölcsön mástól, eddig nekem tartoztál, ettől kezdve tartozz másnak, mert nekem is szükségem van a saját pénzemre.

2011. márc. 30. 10:32
 2/8 A kérdező kommentje:
csak van az, hogy akkor inkább adsz megint, mert ha mástól is kér, az lehet fontosabb lesz neki megadni stb stb. Az a baj, amikor egy nagyon nemis jó szakmával rendelkező munkanélküli vesz magára sok adósságot. Mire ez a nagy igény az ilyeneknél ezt mondjátok már meg nekem?
2011. márc. 30. 10:52
 3/8 anonim ***** válasza:

"Tényleg hagyni kell, hagy szenvedjen, majd megtanulja saját kárját normálisan?"

Tényleg. Ez az egyetlen valódi útja: a tapasztalás. Nem feltétlenül jár együtt szenvedéssel, mert a jó példa is lehet egy tapasztalás. Tehát nem feltétlenül kell mindent nekünk átélni, bár az igazi tapasztalat azért az, amit személyesen élünk át. (Ezzel együtt sem akarok autóbalesetet átélni, pedig nagyon érdekes tapasztalat lehet.) Viszont ha valaki nem tanul más hibájából, a másokkal történt dolgokat nem tudja a maga javára fordítani, akkor TE nem sokat tehetsz vele/érte.

A tanács, a segítség csak az, amit kérnek. Amit nem kérnek, és te mégis adod, az nem működik. Lehet ezt nem szeretni, de ez a tapasztalat. :|

2011. márc. 30. 11:13
 4/8 A kérdező kommentje:
hát igaz egyébként. Én tanultam világ életemből más legtöbb hibájából, főleg ha pénzről volt, van szó. Csak gyökérnek sem szeretem magam érezni ha látom hogy baj van és nem segítek. De hiába ennyi szívásuk még mindig nem az igazi amit csinálnak.
2011. márc. 30. 11:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát nálunk az a helyzet, h. anyu tele van sdóssággal és emiatt 3 helyen is melózik, még hétvégén is dolgozik.Mi segítünk a házi munkába,de mégis ő tök ideges,mert ő úgy látja mindent ő csinál.Én már belefáradtam az állandó sajnálkozásba mert csak magának köszönheti.Én sose kértem h. ennyit kötsön a házra és egyéb dolgokra(főleg a házra,mert kocsiora és nyaralásra sose volt pénzünk).A számlákra is sokat kell fizetni.Én és a párom fizetünk lakbért,de kaját mi veszünk magunknak,dolgozom, suliba járok,de mindnet magamnak kell fizetni+a diákhitelem nagy részét is ő költötte el én meg majd fizethetem vissza,mert ő nem fogja tudni visszafizetni a tartozásást.Állandóan ideges és panaszkodik,keveset alszik,de már nem tudom sajnálni.Elköltözni nekem nincs pénzem,de ha szóba is kerül ez az ötlet akkor egyből lelkiterrort tart, h. miattam fogja elveszíteni a házat,mert nem segítek neki azzal a lakbérrel(nem igazán értem hisz ha nem használok semmit akkor olcsóbb is a számla végösszege)
2011. márc. 30. 12:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Namost ezt igencsak sokan nem gondolják végig legalább az első tíz évet ami következik a hitelfelvétel után. Nálunk is tesómék diákhitel, provident, jelzálog egy része, oszt semmi de semmi hasznát nem veszik a két OKJ-s papírjuknak. A másik tesómról nem is beszélve, az meg még ennél is rosszabb. Csakhát ugye nemmindegy, hogy ilyen kiadások melllett mikor kapja vissza az ember a lóvéját. mert szerintem bármikor kellhet, bármikor elveszítheti az ember a munkáját és akkor hogy kérd? nem lehet, mert még az azelőtti elmaradásukat nyögik. Nah?
2011. márc. 30. 23:06
 7/8 anonim ***** válasza:

10,32.

Kedves Kérdező. Nemhogy tíz évre, 3-5 évre sem lehet már előre látni a dolgokat!

Azért írtam neked, hogy kérd tőle vissza az összes pénzedet. Ha eddig neked tartozott, most kérje el ugyanazt az összeget mástól, és tartozzon másnak!!!

Valóban, sosem tudni, mikor mi jön, az ember nagyobb biztonságban érzi magát, ha a kis megtakarítása az ő zsebében lapul és nem máséban. És azt hiszem, ebből neked is le kell vonnod a tanulságot, és legközelebb úgy cselekedj (akármilyen nehezedre is esik), hogy a saját jövőd, a saját megélhetésed ne kockáztasd.

Nem lesz könnyű, de vagy utánajársz amíg nem késő, vagy esetleg te magad is komoly bajba kerülhetsz.

2011. márc. 31. 15:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem én. Csak szoktam mondani és akkor vagy azzal jön, hogy egy idegentől nem merem kérni, nekik meg "felhántorgatom" . tudják ők, hogy ez nem jó, de most ha nem tudják adni én nem fogok felvetetni velük providentet vagy valamit, hogy megadják. Az úgyis azt vonná maga után, hogy anyutól kérnének egy idő után pénzt. Pont a napokban esett le, saját tesómék kezdenek azokra a nyomi párokra hasonlítani, akik hirtelen akarnak mindent, melette cigi, csipsz, stb, oszt felmutatni olyan dolgot, amiből meg is tehetnék SEMMMMIIII.
2011. márc. 31. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!