Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családi megélhetés, családi...

Családi megélhetés, családi élet, önmagunk megbecsülése?

Figyelt kérdés
Félig ide tartozik a téma. Jómagam 27 éves elmúltam, és ott tartok fejben, hogy úgyérzem egy helyben toporgok, időt húzok magamtól, csak a túlélésért játszom. Volt e már valaki ilyen helyzetben, és hogy lehet ebből kizökkenni? A lényeg: Az ember ( és most magamról beszélek) ugye tanul, x évig, adott esetben 24 éves koráig. Még első évben el is helyezkedtem abba a szakmámban amit nem igazán kedvelek, bár az adja a magasabb végzettségemet. utána majd másfél év munkanélküliség után 7 hónap gyári meló gyakorlati oktatóként, mivel messze volt otthagytam, most meg fele annyipénzért csinálok egy olyan számomra még az előzőnél is unalmasabb dolgot, hogy néha belegondolok "kell ez nekem?" "tényleg ennyire fontos a pénz, hogy gyűjtögessek, vagy tényleg tanulni kéne, fejleszteni magam, erre koncentrálni?" (mert egyébként informatikusként kellene magam fejlesztetni, mert ezek a cégek akik azt keresnek kérik a tudást) Tudom, kell a pénz, de az ember öregszik, gyárakba örlődik, kapom a csesztetést a többiektől, hogy ne pakoljak, csináljam olyan gyorsan a melót mert nekik csinálok rosszat... stb stb... Kérdés: Hogy álljak be egy egyenes útra, hogy szakmailag is értékesnek és emberileg is úgy érezzem magam. Értitek a kérdést? Köszi a választ.
2011. márc. 14. 08:20
 1/7 anonim ***** válasza:

értem. Szerintem arra indulj ami érdekel. Lehet hogy a "mókuskereket" bírnád még pár évig,de egyrész nem élet, másrészt be fogsz fásulni vagy őrülni.

dolgozz és tanulj. mondd azt magadnak,hogy most végignyomsz kb. 2-3 évet, tanulsz és megpróbálsz egy jó állást szerezni. ha kell nézz körül külföndön is. Ne hagyd, hogy már ilyen fiatalon beletörődésből élj.

2011. márc. 14. 08:26
 2/7 anonim ***** válasza:

keress jobb melót,egy barátnőt aki lefoglal,és kezd el tanulni vmit

önsajnálatból nem lehet jól élni...

2011. márc. 14. 08:27
 3/7 A kérdező kommentje:
persze sokan így vagyunk, csak baj az, hogy ha az ember már nem ül otthol a szülő nyakán, vagy ha otthol is ül de dolgozik közben, én albiban vagyok pl, tehát a tanulást is finanszírozni kell, és aki már volt ebben az tudja, hogy pl a 28500-as szociból mikor 22000 az albi nehéz finanszírozni. Tanulni fogok újra megint, csak kár, hogy mivel nem szakmába dolgozik az ember, az önéletrajzba bele sem illik írni ezt, magyarán olyan, mintha kihagynánk pár évet mint munkanélküli. Mert szakmába kell nyomulni, ez számít sajnos. Az, hogy van egy életnek másik oldala is amíg nem helyezkedik el a szakmájában, az sajnos nem számít itt. de köszi a választ egyébként.
2011. márc. 14. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Tanulj ki egy másik szakmát. Olyat, amit szeretsz is. Igen, nagyon nehéz lesz most már, de ha olyan dologgal foglalkozol, amit szeretsz, az lényegesen javít az életminőségeden. Még akkor is, ha adott esetben nem keresel vele annyit.
2011. márc. 14. 08:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Írj egy jó kis önéletrajzot + kísérőlevelet. Tedd magad elé a telefonkönyvet, vagy böngészd az internetet és írd össze azokat a cégeket, amelyekhez szívesen elmennél dolgozni, ahol szakmailag fejlődhetnél és küldd el nekik az önéletrajzodat és a kísérőlevelet. Ne törődj vele, hogy nem hirdetnek állást! Így valószínűleg kisebb lesz a konkurencia, a HR-es nagyobb valószínűséggel olvassa el az önéletrejzodat, mintha több ezren jelentkeznek egy hirdetésre. Aztán a postára adástól számított 2-3 hét múlva telefonon érdeklődj, hogy megkapták-e az önéletrajzodat, esetleg számíthatsz-e egy beszélgetésre. Én így találtam állást. Azzal a különbséggel, hogy nekem nem is kellett telefonálnom, hanem a cég hívott fel. Ennek már 8 éve. Sok sikert, drukkolok Neked!
2011. márc. 14. 08:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is a párom is informatikában dolgozunk. Nincs konkrét végzettségünk, de mint a güzü tanulunk megállás nélkül, mert ebben a szakmában nem szabad 5 percre sem megállni. Igen, munka mellett, szabadidőben, de a kölségeket alacsonyan tartva, mert a neten minden szükséges infót megtalálunk. És nem csak mi, minden informatikus így csinálja. Ha tényleg infos vagy, akkor nem kérdés, hogy hogy feljeszd magad.

A gyakorlat része meg? Dolgozz ingyen, csupán a tanulásért. Ez jó lesz referenciának később, amit majd felhasználhatsz a munkahelyeden.

Minden siker egy befektetéssel kezdődik. De a befektetés nem csak pénzt jelent, hanem időt és energiát is. Ha tényleg akarsz, akkor ezeket nem sajnálod és ha évekig tart, akkor évekig tart, mire eléred a célod. Mi sem egyik nappról a másikra kezdtünk el jól élni abból, amit tanultunk. Ja, és a valós végzettségünk egyikünknek sem vág szakmába.

Sok sikert!

2011. márc. 14. 08:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi!!!! Mégiscsak tudnak jó ötleteket is adni itt. :) (más témában eddig nem volt szerencsém sajna)
2011. márc. 14. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!