A Papp vezetéknév milyen származású?
A nevem eredete már engem is foglalkoztat egy ideje. Egy lehetőség, amit mondtak nekem szintén rövidítést gyanít. die Pappe rövidített változata, ami ragasztót, pépet, nyárfát jelent.
Engem is foglalkoztat ez a kérdés mivel Papp vagyok.Viszont én Romániában,pontosabban Erdélyben élek.Elhangzott itt,hogy a Pappok Tatára és Csepelre vándoroltak.Ehhez nekem is van némi hozzáfűznivalóm.A mi családunk úgy tartja,hogy a Pappok erdélyiek és egy kis falucskából származnak marosmegye belsejében,melynek neve ERDŐCSINÁD.Én is ennek a híve vagyok és szerintem nem véletlen,hogy e falú több,mint fele rokon és a családnevük PAPP.
Remélem ezzel segítettem azoknak akik a családjukat akarjak felkutatni és nem kizárt,hogy a rokonaim. :D
Én is Papp vagyok. Nagyapám Békés megyéből származik. Ott van egy nagy falu aminek kb a fele Papp és egyébként kb a falu több mint fele rokonom valamilyen távoli szinten. Van egy szájhagyományos történet miszerint a Papp-ok Erdélyből (Partiumból) jöttek, ezért "ottfalva"-iaknak mondták őket. Az én családom ilyen középnemes, bárók voltak még annó, csak aztán folyamatosan elszegényedtek.
Amit fentebb olvastam az az erdélyi falu ahol Papp-ok laknal nagyszámban arról ez az "ottfalvi" kvázi legenda jutott eszembe.
De én már hallottam olyat hogy a családunkat :D a Honfoglalástól vagy Szent Istvántól eredeztetik.
A Papp vezetéknév kétséget kizáróan erdélyi eredetű
[és nem partiumi --- az a terület, a "Részek", még Erdély előtt terül el, de már Románia része szintén]
A középkorban betelepedő őskeresztény* örményektől eredeztetik arrafelé ezt a vezetéknevet.
(ti. Örményország hamarabb volt keresztény Kr.u. 301, mint a Római birodalom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!