Mely hivatalos szervhez fordulhatok a problémámmal? Roppant kellemetlen!
azt nem kell belevenni, hogy cigány.
csak annyit, hogy nem akarja, hogy bárki mást így hívjanak, hiszen az őseinek is annak idején ez a név egy adomány volt. mondhatja, hogy csak még elfelejtette levédetni.
Látom mindenki jól leug*ott.. :)
Én megértelek! Ha jól sejtem nem azzal van problémád, hogy a kisbaba pont a családod nevét kapta, hanem azzal, hogy egy ilyen család újszülöttje kapta azt! Gondolom, ha egy rendes,- mindegy, hogy roma vagy nem roma család,- családba születő baba kapja ugyanazt a nevet, akkor nem problémáznál..
Látod, hogy itt senki sem értette meg igazán a problémát? :)
Csak annyi jutott el, hogy már megint a romákat cs**tetik!
Szóval, engem szintén nagyon zavarna! Viszont valószínű, hogy tényleg nem tudsz semmit tenni az ügy érdekében!
Sajnos nincs ötletem!
Már megszokhattuk volna, hogy ebben az országban a romák azt csinálnak amit akarnak, rájuk nem vonatkoznak a szabályok, kiharcolják amit akarnak, és sokuknak még jobb sora lesz, mint Neked vagy Nekem! Ez van! :S
Én megértettem a problémát csak nem értek vele egyet, de nem vagyunk egyformák. Eszembe sem jutna ilyenen problémázni, az én nevemet is (meg még bizonyára igen sok már emberét is) viselik a társadalomnak olyan tagjai akik -és nem származásuk miatt- bűnözőként, elítéltként, stb. élnek.
A kérdező viszont egyértelműen az is a baja hogy roma származásúval van azonos neve. Ez viszont nem valami intelligens hozzáállás.
És mielőtt bárki azt gondolná hogy "cigányimádó" vagyok (nem szeretem ezt a kifejezést mert sajnos nagyon rasszista felhangaj van és távol álljon tőlem bármelyik oldal), amiért romát írok és nem cigányt, ennek az az oka hogy egyszerűen erre a származásra a roma a megfelelően használatos, normális hangvételű kifejezés.
Szia! Szerintem a település polgármesterének irhatsz:)
Egyébként mi is hasonlóan jártunk. Az én (már leánykori) vezetéknevem elég ritka a tudomásunk szerint. Erre kb 2-3éve halljuk a hirekben hogy megöltek Boliviában egy ilyen nevű embert.(erdélyi magyart)Nagyon meglepődtünk,hisz tudomásunk szerint csak a nagypapám,a 3 fia,s 2 unoka van ilyen névvel,ill a papám felesége és anyum.Azért fura mert a nagypapám is Erdélyből származik,ahonnan az a fiatal srác akit megöltek....
(Toásó Előd és Magyarosi Árpád ügy ha emlékszel) Egy 25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!