Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű lehet a Pokorac...

Milyen eredetű lehet a Pokoraczki név?

Figyelt kérdés
Családfa kutatásba kezdtem, és szeretném tudni, hogy milyen eredetű ez a név.
2011. jan. 21. 19:25
1 2
 1/14 anonim válasza:
Hangzásra cseh.
2011. jan. 21. 19:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Érdekes. Nekem azt mondták hogy magyar is lehet, mivel az igazi magyar nevek ki-re és i-re végződnek.
2011. jan. 21. 19:32
 3/14 A kérdező kommentje:
De még azt is hallottam, hogy a Pokoraczki név Hollandiában egyenlő egy ősi nemesi családdal... Várom a további válaszokat! :)
2011. jan. 21. 19:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Hangzásra cseh vagy lengyel.
2011. jan. 21. 19:35
 5/14 anonim válasza:
Az első vagyok: Persze, sok magyar családnév végződik i-re vagy a régies y-ra, viszont akkor kell, hogy legyen valami értelme is. Tehát Péterfi (péter fia), Budai (Budáról származó), Réti stb. Pokoracz nevű település (gyorsan felütöttem a wikipédiát) nem nagyon van.
2011. jan. 21. 19:36
 6/14 A kérdező kommentje:
Viszont például ott van egy igazi magyar vezetéknév, az Orehovszki. Az is ki-re végződik, még sincs Orehovsz nevű város, nem igaz? :)
2011. jan. 21. 19:41
 7/14 anonim válasza:

Első vagyok: A -szki egyértelműen szláv képző, helységnévre utal. Lásd híres macedónok:

[link]

A macedónok neve általában -ski vel végződik, de nagyos sok szlovák (és egyéb szláv) név is. Az oreh amúgy sok szláv nyelvben azt jelenti, hogy dió. Tehát az Orehovszki is szláv eredetű név.

2011. jan. 21. 20:19
 8/14 anonim ***** válasza:
Hááát ez a ki-re végződő magyar név necces.Ismerek Pazicski-t-Lengyel származású.Nekem is vagy a cseh vagy a lengyel ugrott be így elsőre.
2011. jan. 21. 22:13
 9/14 anonim ***** válasza:
y-ra nem a régies hanem a nemesi családból származó emberek neve végződik,csak a komcsik piki-pakk átírták i re.
2011. jan. 21. 22:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Orehov nevű város tényleg nincs, de Orehovski település viszont igen, méghozzá szlovéniában. Orehov egyébként alap szlávos hangzású, még akkor is, hogyha nem lenne mögötte semmi. ov, ovski, evski, ic, vic stb, szal egyértelmű.

A név egyébként legjobban a lengyel Pokorzki-ra hasonlít... esetleg egy módosult formája simán elképzelhető.

2011. jan. 22. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!