Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Barlavits a vezetéknevem....

Barlavits a vezetéknevem. Ismertek hasonló nevű személyt?

Figyelt kérdés
Tudomásom szerint négy Barlavits él a világon, de sosem lehet tudni!
2011. jan. 6. 12:13
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
egyébként én is úgy gondolom hogy ha feleség felveszi a nevet, nem számít annak, éppen ezért irtam hogy 4en vagyunk
2011. jan. 8. 00:58
 12/26 anonim válasza:

Te a Barlavits névre kérdeztél...ha a feleséget is úgy hívják - azt a nevet veszi fel-akár néként akár a férj teljes neveként akkor Barlavits lesz, hisz mindenhol úgy szerepel!

Egyébként nagyon büszke lehetsz, ha tényleg csak ilyen kevesen vagytok ilyen névvel! De ez amúgy hogy lehet, furcsa hogy nem vitték tovább a nevet....

2011. jan. 8. 14:41
 13/26 anonim ***** válasza:
Szia!nekem gradistyei horvát névnek tűnik. a végződés azért egyedi, mert az őseid abban a korban menekülhettek el a török elől magyarországra, amikor még nem volt standard helyesírása a nyelvnek. vas, sopron és győr vármegyékben települtek le ezek a horvát családok és jellemző módon megtartották azt a nyelvüket, amit őseik beszéltek. elképzelhető, hogy ezzel az "its" végződéssel egyedül a Te családod van az egész világon Barlavits, de ez az eredeti alak egy módosult változata lehet. szóval az eredeti alakot több 100 ember viselheti, de amúgy igazad van, hogy egyedülálló, ha csak az írásmódot nézzük. (a Takách, Takács, Takáts alakot tudnám felhozni példaként... a végződés eltérő, de akár ugyan annál a családnál is előfordulhatott a nevek lejegyzésénél és ugyan azt jelenti gyakorlatilag.)
2011. jan. 9. 12:48
 14/26 anonim ***** válasza:
12:48-as vagyok. pár mondattal még kiegészíteném. a nyelvi szigeteken teljesen máshogy fejlődik a nyelv, úgyhogy teljesen elképzelhető, hogy a Barlovic (esetleg a Barilovic) volt az eredeti alak, mivel Barlavic viselője nincs a névnek. jellemző módon (pl az én családomban is megfigyelhető) az "a" és "o" hang felcserélődése, aztán ez rögzül és ilyen alakban megy tovább a családnév.
2011. jan. 9. 13:26
 15/26 anonim válasza:
Én is utána néztem, és valószínű, hogy egy elírásnak köszönhető, hogy Barlavits lett a vezeték neved! Barlovits-ként használják ma Magyarországon ezt a nevet! Tehát igazából nem négyen vagytok ilyen nevezetűek, hanem még jó pár ilyen vezetéknevű ember él ma itt Magyarországon és a világ más helyein is!
2011. jan. 9. 20:26
 16/26 anonim ***** válasza:
kedves 20:26-os, hol néztél utána?
2011. jan. 9. 20:38
 17/26 anonim ***** válasza:

20:26-os!

miután már valaki 3× akkora terjedelemben leírta előtted a névhez vonatkozó dolgokat, ne legyél olyan nagyvonalú, hogy jössz és beírod, hogy te is utánanéztél, meg hogy igen is többen vannak. nem elírás történt, hanem egy olyan korban rögzült a név, amikor nem létezett standard helyesírása a nyelvnek.

2011. jan. 9. 21:26
 18/26 anonim válasza:
12:48-as honnan tudtál ilyennek utána nézni? Engem is érdekelne mert nagyon sok hasznos dolgot írtál le! Egyébként találtam egy oldalt ahol régi magyar családokról vannak írva és ott találtam egy Barlovic Ferencz nevezetű embert, nem tudom esetleg valami köze lehet-e a Barlavits névhez?!
2011. jan. 9. 22:00
 19/26 anonim ***** válasza:

Utolsó!

a felmenőim között elég sok gradistyei hovát van. a családfában szereplő összes névnek sikerült a jelentését kibogozni, úgyhogy már rutinból mennek ezek a dolgok, a történelmi háttér is adott, rengeteg könyv, meg internetes cikk szól ezekről a dolgokról. a névnek, amit írtál lehet köze ehhez, de nem feltétlenül kell fennállnia rokoni szálnak.

Barlović, Barlovic, Barlovits, Barlovics és még néhány alakban biztos megtalálható ez a családnév, a Barlavits-ot is ide vehetjük.

2011. jan. 10. 15:44
 20/26 anonim válasza:
Eeeez mekkora :) Tök jó :)
2011. jan. 20. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!