Milyen keresztnevek illenek a Bíró vezetéknévhez?
Fiú,és lány neveket is írhattok.
Mi a Bíró Réka,és Bíró Tímea névre gondoltunk lány esetében.
Nekem a Bíró Levente is tetszene,de mivel párom legjobb barátját is így hívják (Levi) ez ugrott.Egyetlen kérésem lenne hogy nem túl cifra neveket írjatok:)
Köszi.
Nekünk még a magyar nyelv és irodalom tanárnőnk mesélt a névadásról. Nagyon érdekes volt, és felfigyeltem rá.
Megpróbálom érthetően leírni, hogy milyen név illene hozzá, és miért?
Ugye a vezetéknév Bíró. 2 db magánhangzó van benne: az "í" és az "ó". Az egyik magas (í), a másik mély (ó) magánhangzó, tehát a vezetéknév hangrendje vegyes. Ilyenkor a keresztnév hangrendje is legyen vegyes (tehát legyen(ek) benne magas-, és mély magánhanzó(k) is...
Mivel a vezetéknév magánhangzóra végződik (ó), szerencsés, ha mássalhangzóval kezdődő keresztnevet választunk.
Ezek alapján megfelelő név lenne a:
Bálint, Béla, Dávid, József, Kristóf, Marcell, Martin, Máté, Mihály, Miklós, Milán, Norbert, Patrik, Richárd, Róbert, Tibor, Viktor, Benjámin, Dániel, Dominik, Krisztián
Csilla, Fanni, Gréta, Judit, Kinga, Lilla, Petra, Réka, Rita, Virág, Zsanett, Beatrix, Bernadett, Bettina, Bianka, Brigitta, Cintia, Diána, Fruzsina, Katalin, Krisztina, Mária, Melinda, Mónika, Nikolett, Noémi, Rebeka, Regina, Szabina, Szilvia, Tímea, Zsófia, Dominika, Gabriella, Georgina, Henrietta, Klaudia, Nikoletta, Veronika, Viktória.
Ezen az oldalon nagyon különleges neveket is találsz, és meg is tervezheted a nevet:
Remélem, hogy tudtam nektek segíteni, boldog babvárást és jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!