Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen keresztnevek illenek a...

Milyen keresztnevek illenek a Bíró vezetéknévhez?

Figyelt kérdés

Fiú,és lány neveket is írhattok.

Mi a Bíró Réka,és Bíró Tímea névre gondoltunk lány esetében.

Nekem a Bíró Levente is tetszene,de mivel párom legjobb barátját is így hívják (Levi) ez ugrott.Egyetlen kérésem lenne hogy nem túl cifra neveket írjatok:)

Köszi.

2010. dec. 27. 21:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Az én párom "Bíró" és ha lányunk lesz tuti hogy így fogják hívni: Bíró Viktória Dzsenifer
2010. dec. 29. 12:42
 22/26 anonim ***** válasza:
12:42 vagyok. Azt kifelejtettem ha fiunk lesz akkor Bíró Tamás, az apja után.
2010. dec. 29. 12:43
 23/26 anonim ***** válasza:
Roland, Andrea, Alexandra, Dávid
2010. dec. 29. 17:38
 24/26 anonim ***** válasza:

Nekünk még a magyar nyelv és irodalom tanárnőnk mesélt a névadásról. Nagyon érdekes volt, és felfigyeltem rá.

Megpróbálom érthetően leírni, hogy milyen név illene hozzá, és miért?

Ugye a vezetéknév Bíró. 2 db magánhangzó van benne: az "í" és az "ó". Az egyik magas (í), a másik mély (ó) magánhangzó, tehát a vezetéknév hangrendje vegyes. Ilyenkor a keresztnév hangrendje is legyen vegyes (tehát legyen(ek) benne magas-, és mély magánhanzó(k) is...

Mivel a vezetéknév magánhangzóra végződik (ó), szerencsés, ha mássalhangzóval kezdődő keresztnevet választunk.

Ezek alapján megfelelő név lenne a:

Bálint, Béla, Dávid, József, Kristóf, Marcell, Martin, Máté, Mihály, Miklós, Milán, Norbert, Patrik, Richárd, Róbert, Tibor, Viktor, Benjámin, Dániel, Dominik, Krisztián

Csilla, Fanni, Gréta, Judit, Kinga, Lilla, Petra, Réka, Rita, Virág, Zsanett, Beatrix, Bernadett, Bettina, Bianka, Brigitta, Cintia, Diána, Fruzsina, Katalin, Krisztina, Mária, Melinda, Mónika, Nikolett, Noémi, Rebeka, Regina, Szabina, Szilvia, Tímea, Zsófia, Dominika, Gabriella, Georgina, Henrietta, Klaudia, Nikoletta, Veronika, Viktória.

Ezen az oldalon nagyon különleges neveket is találsz, és meg is tervezheted a nevet:

[link]

Remélem, hogy tudtam nektek segíteni, boldog babvárást és jó egészséget kívánok!

2010. dec. 31. 11:47
 25/26 anonim válasza:
Bíró Dórát ismerek,de őt nagyon nem csípem:(
2011. jan. 3. 13:22
 26/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönjük a válaszokat:)
2011. jan. 4. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!