Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Zsiga vezetéknév cigány?

A Zsiga vezetéknév cigány?

Figyelt kérdés
Ez a vezetéknevem és egy cigány sincs a családunkban. Viszont sokszor szégyenlem az előítéletek miatt, mert jártam már úgy, hogy mellettem 2 méterre szidtak egy Zsigát úgy, hogy csak a nevét tudták és azt se tudták ki az mi az.
2010. dec. 27. 15:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Akármilyen névvel lehet valaki cigány. Miért furcsáljátok, hogy a magyar cigányoknak magyar nevük van? valahogy el kellett nevezni őket...

foglalkozás után: kalányos, lakatos, kovács stb stb (az egyik legfontosabb foglalkozásuk a kovácsmesterség volt... ők szolgálták ki a török hadsereget.. ők kovácsolták dózsa györgy székét is..)

népnév után: oláh, horváth, rácz stb (valszeg mert ezeken az országokon keresztül keveredtek ide)

becenév után... akármi, értsétek meg.

Ettől még nem lesz cigány származású az, akinek magyarként kovács neve van. A kovács egyébként a délszláv Kovac-ból jön, most akkor ennyi szerb-horvát lenne magyarországon?:D ébredjetek fel...

Zsigára is ugyan ez áll. Akinek Zsigmond volt a személyneve, az az abból képzett családnevet kapta meg becézve. Ki lehet találni ebből, hogy vajona cigány származású honnan kaphatta vajon? Ugyan ebből...

2010. dec. 27. 18:08
 12/19 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, -vajon, szóismétlés.
2010. dec. 27. 18:10
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Igen az. Eléggé látszik a hangzásából is.
2010. dec. 27. 19:19
 14/19 anonim ***** válasza:
E
2010. dec. 27. 22:01
 15/19 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Azoknak szól a mondókám,akik nekem szánták a mondanivalójukat. Én nem Magyarországra gondoltam,nem összesített értéket mondtam,hanem a sjaát környezetemből valóan írtam,mert itt ahol élek,ezek a leggyakoribb roma nevek. Tudom,hogy nem minden esetben,mert én is ismerek Magyar embert,akit Kovácsnnak,és Horváthnak ,sőt még Bogdánt is ismreke. De a lényeg,hogy itt ilyen nevűek a romák..
2010. dec. 27. 22:04
 16/19 anonim válasza:
Hat ahol en lakom (erdelyben) nagyjabol ciganynevkent hasznaljak, de ez nem baj. Talan egy nagyon tavoli osod apukad agan roma volt. Mert szegyen az? Kis roma ver nem art... De lehet, hogy ettol fuggetlenul a te esetedben nem az. Semmikepp se szegyelld!
2011. jan. 4. 22:47
 17/19 anonim ***** válasza:
A Horvát(h) az krvára cigánynév de tök teljesen mindegy...:D
2011. jan. 21. 16:40
 18/19 anonim ***** válasza:
A Horvát(h) nevűek ~20-30% cigány. A kovácsoknak meg vagy tíz százaléka. Látom személyes sérelem.
2012. febr. 15. 08:03
 19/19 anonim ***** válasza:

Oláh = Román

Oláh cigány = ~ román cigány ~ románok közül jött cigány ~

2012. febr. 15. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!