Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Zsiga vezetéknév cigány?

A Zsiga vezetéknév cigány?

Figyelt kérdés
Ez a vezetéknevem és egy cigány sincs a családunkban. Viszont sokszor szégyenlem az előítéletek miatt, mert jártam már úgy, hogy mellettem 2 méterre szidtak egy Zsigát úgy, hogy csak a nevét tudták és azt se tudták ki az mi az.
2010. dec. 27. 15:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%
Nem. A Bogdán,Orsós,Kovács,horváth,na jó az utóbbi kettő nem minden esetben,de erre ezek a jellemzőbbek.
2010. dec. 27. 15:52
 2/19 anonim ***** válasza:
65%

A Zsiga a Zsigmond név becézése,és nem cigány név. Semmi szégyelnivaló nicns rajta. Akkor sem,ha cigánynév lenne. Nevetséges,hogy ma mindenkiben cigányt láttok.

Nem kell törődni az ilyenekkel.

2010. dec. 27. 15:53
 3/19 anonim ***** válasza:
84%
Elsőhöz: a Kovács soha nem volt cigánynév!
2010. dec. 27. 15:54
 4/19 anonim ***** válasza:
79%
Első: nem tudom, hogy a "Kovács" hogy lenne már cigány név :-O Meg a Horvát sem...
2010. dec. 27. 15:59
 5/19 anonim ***** válasza:
75%

Én ismerek olyan Oláh vezetéknevüt is,aki hófehér szőke,és a nagyszülőkig felmenőleg biztos,hogy nem cigányok

Ha cigány eredetü lenne a Zsiga,akkor sincs semmi.Senki nem tudhatja biztosra az ő családjában volt e cigány.Nekem a dédim az volt ,és mindnenél jobban szerettem,bár velem lenne még,egyáltalán nem szégyenlem. Nem úgy viselkedett,hogy szégyellni kelljen.

2010. dec. 27. 15:59
 6/19 anonim ***** válasza:
56%
Kovácsban is van cigány. Az én vezetéknevem Kis, és majd hanyattdobtam magam, amikor megtudtam, hogy egy vérbeli rajos cigánylányt is ugyanúgy hivnak mint engem. Kis .....-nek. Mindkét nevünk egyezik. Amúgy nem cigány név a Zsiga. Én Gazsi-t ismerek, és ők is mind magyarok.
2010. dec. 27. 16:02
 7/19 bénabéla11 ***** válasza:
75%

nem hiszem h van ilyen h cigánynév...ugy értem, mivel ők kisebbség, rengeteg mindent átvesznek...ahogy mi is tőlük az évek során...szóval max annyit lehet mondani h egy egy név gyakoribb náluk...

de az első aztán szép választ irt:D a horváth és a kovács a legelterjedtem magyar nevek között vannak teeeeeeee

a bogdan meg lehet orosz román ukrán...szóval ennyit erről...de tökmind1 mert nincs ilyen...

A válasz a kérdésedre pedig az h az olyan nevek mint a Béla, Zsigmond (Zsiga), Lajos, Géza stb. régebben voltak divatosak...ma kicsit régimódinak számitanak, igy midnenki a vidékkel azonosítja, illetve a butasággal, parasztsággal(minden értelemben)

szóval a válaszom...a neved manapság idiótán hangzik és majd midnenki egy buta idióta pararsztgyereket képzel maga elé...sajnos:D

2010. dec. 27. 16:05
 8/19 anonim ***** válasza:
75%
Ahol élek elég sok a Zsiga vezeténévű, és magyarok!
2010. dec. 27. 16:25
 9/19 Mr. Idegen ***** válasza:
Zsiga Marci te vagy az? :O
2010. dec. 27. 16:26
 10/19 anonim ***** válasza:
75%
A jobbikos Z. Kárpát Dániel is Zsiga. Nem cigány.
2010. dec. 27. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!