Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan ered a Pittel vezetéknév?

Honnan ered a Pittel vezetéknév?

Figyelt kérdés
Ismerősömnek/ barátomnak ez a vezetékneve és nagyon érdekel, hogy honnan ered mert nagyon ritka vezetéknév. :)
2010. nov. 22. 18:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

az "elgondolkodni" is egyben van! még mindig nem válaszoltál a kérdésemre...

mivel te feszegetted ezt a zsidó*, héber* dolgot, bátorkodtam együtt szerepeltetni, egy mondatban, hogy tiszta legyen mire is gondolok. te hoztad fel, hogyha az ember nem izraelitát használ, akkor már egyesek jajgatnak. nem ezzel van baj, elhiheted, csak fejtsd ki, hogy mire gondoltál, hogyha zsidózol... rengeteg izraelitáknál hordott név héber, vagy jiddis megfelelőt is hordoz az amúgy germán családnévnél, etymológiailag levezethető. nem tudom kell-e ezt magyaráznom, de nálad úgysem gyújt be semmilyen fényt abban a töpörödött agyadban. elolvastam, amit idehánytál, de még mindig nem értem, hogy miért volt agyatlan, amit leírtam? szóval? jah és az eredeti kérdés, mitől zsidó név a Pittel?

egyébként a 19:23-as poszt az enyém, én legalább nem f*szságokkal dobálózom, hanem meg is tudom indokolni. ebből a pár mondatodból simán leszűrhető, hogy nem fogok tőled értelmes választ kapni... a 60% is árulkodó.

2010. nov. 23. 10:56
 12/14 anonim ***** válasza:

*nem izraelitát használ = nem héber eredetűt használ.

értelmezés szempontjából lényegtelen, de azért javítom.

2010. nov. 23. 11:00
 13/14 anonim ***** válasza:

(Mertünk szólni az értelmetlen zsidózás miatt. Utána még vitatkoztunk is, aminek az lett az eredménye, hogy törölték pár hozzászólását. Utána, nem is értem hogy, mikor elvileg nem publikus az emailcímem, kapok 2 címről is levelet, hogy biztos zsidó vagyok, meg felsőbbrendűségi érzésem van... nem, nincs közöm a zsidókhoz, csak szeretem a tárgyilagosságot.

kérném a levél íróját, hogy ne árasszon el levelekkel, mert csak tovább égeti magát. konkrét név ugyan nincs a mail cím előtt, de az ehhez tartozó rengeteg netes bejegyzés és a becenév iwiw-en is ugyan ez. hogy ezt miért írom le? zsidózni, meg pampogni lehet, de én átgondolnám akkor, ha nem tudok írni, egy gyárban sínylődök (ő prolizik le engem)... és a lényeg, hogy úgy ne legyen kirekesztő, ha az élettársa roma származású.)

2010. dec. 5. 15:16
 14/14 anonim ***** válasza:
*ő proliz le engem
2010. dec. 5. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!