Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan ered a Pittel vezetéknév?

Honnan ered a Pittel vezetéknév?

Figyelt kérdés
Ismerősömnek/ barátomnak ez a vezetékneve és nagyon érdekel, hogy honnan ered mert nagyon ritka vezetéknév. :)
2010. nov. 22. 18:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Akik régen sokat voltak Brad Pitt őseivel, elnevezték őket Pitt-el-nek és később egybeolvadt Pittellé.
2010. nov. 22. 18:28
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Az én osztálytársamnak is ez a vezetékneve :D
2010. nov. 22. 18:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Egy német kollégámnak Pittel a neve de nem tudom hogy ez kimondottan német név-e.
2010. nov. 22. 18:30
 4/14 anonim ***** válasza:

Német eredetű, ez biztos. Kb 3 etymológiával foglalkozó weblapon is megnéztem, de sajnos nem találtam semmit.

Pittel / Bidl / Pittl családnevű emberek 1748-ban érkeztek Mo.-ra, pontosabban Mogácsra. A török után rengeteg svábot telepítettek be abban az időben.

2010. nov. 22. 19:23
 5/14 anonim ***** válasza:
Pittel zsidó név.
2010. nov. 22. 19:34
 6/14 anonim ***** válasza:
Bírom mikor ezek a sok faszparasztok mindent zsidónak tudnak minősíteni. Amúgy a Pittel tényleg sváb név.
2010. nov. 22. 20:33
 7/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az a faparaszt, aki ha nem azt olvassa, hogy "héber eredetű", rögtön el kezd nácizni.

XD XD

2010. nov. 22. 20:37
 8/14 anonim ***** válasza:

egyetértek a rád reagálóval. nektek nincs agyatok, lehet, hogy pont ezért nem is kéne re-postolni az ilyen zsidózók dolgaira. még csak féltudományosnak sem lehetne nevezni azt a semmit, amit ideböfögtél... zsidózni menő? meg mitől lesz zsidó, mert a zsidók egy részének német neve van? kifejtenéd, hogy miért zsidó, vagy héber eredetű ez a név? egyébként meg az a legrosszabb az ilyen buta emberekben, mint te, hogy nem fogják fel, hogy segghülyék... de ez valszeg azért van, mert segghülyék! (a szóismétlés direkt volt)

különben meg *elkezd*, nem pedig "el kezd"...

2010. nov. 22. 20:46
 9/14 anonim ***** válasza:

20:46

"Kifejtenéd, hogy miért zsidó, vagy héber eredetű ez a név?"

Amint olvasom a mondatodat, el gondolkodtam ki az agyatlanabb.

Az, aki rossz választ adott előtted, vagy inkább az, aki ezt a mondatott így teszi fel.Zsidó vagy héber?Te aztán agyasabb van mindannyiunknál.

Taníts Mester!

:D

2010. nov. 23. 00:40
 10/14 anonim ***** válasza:

* mondatod.

A szóeleji kezdőbetűket mikor tanították, éppen hiányoztál?!

:P

2010. nov. 23. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!