Honnan ered a Pittel vezetéknév?
Német eredetű, ez biztos. Kb 3 etymológiával foglalkozó weblapon is megnéztem, de sajnos nem találtam semmit.
Pittel / Bidl / Pittl családnevű emberek 1748-ban érkeztek Mo.-ra, pontosabban Mogácsra. A török után rengeteg svábot telepítettek be abban az időben.
Szerintem az a faparaszt, aki ha nem azt olvassa, hogy "héber eredetű", rögtön el kezd nácizni.
XD XD
egyetértek a rád reagálóval. nektek nincs agyatok, lehet, hogy pont ezért nem is kéne re-postolni az ilyen zsidózók dolgaira. még csak féltudományosnak sem lehetne nevezni azt a semmit, amit ideböfögtél... zsidózni menő? meg mitől lesz zsidó, mert a zsidók egy részének német neve van? kifejtenéd, hogy miért zsidó, vagy héber eredetű ez a név? egyébként meg az a legrosszabb az ilyen buta emberekben, mint te, hogy nem fogják fel, hogy segghülyék... de ez valszeg azért van, mert segghülyék! (a szóismétlés direkt volt)
különben meg *elkezd*, nem pedig "el kezd"...
20:46
"Kifejtenéd, hogy miért zsidó, vagy héber eredetű ez a név?"
Amint olvasom a mondatodat, el gondolkodtam ki az agyatlanabb.
Az, aki rossz választ adott előtted, vagy inkább az, aki ezt a mondatott így teszi fel.Zsidó vagy héber?Te aztán agyasabb van mindannyiunknál.
Taníts Mester!
:D
* mondatod.
A szóeleji kezdőbetűket mikor tanították, éppen hiányoztál?!
:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!