Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy derithető ki, hogy...

Hogy derithető ki, hogy valaki részben vajon zsidó?

Figyelt kérdés

Anyám háromnegyed részben sváb, egyik nagyapja volt, aki nem sváb volt, de őt simán csak magyarnak tudom, a neve is magyaros.

Apám és így én is lengyeles -cki végű névvel élünk, az ő felmenői a román határ környékén élő földművelő emberek voltak.

Nem vagyunk vallásosak, de ebből kifolyólag nem vagyok megkeresztelve.

Szüleim katolikusnak vannak keresztelve, de egyik nagyapám református volt, mindenki más katolikus.

Lehet bennem zsidó?

Úgy értem, ha holnaptól mondjuk ismét üldöznék őket, mivel bizonyítanám, hogy ne bántsanak?

dec. 26. 19:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
72%
De miért is merülne fel a gyanú hogy zsidó vagy? A leírtak alapján esélytelen
dec. 26. 19:51
 2/21 A kérdező kommentje:

Csak pont megnéztem a Schindler listáját elgondolkodtam, vajon veszélyben lennék-e.

Borzalmas hatással volt rám a film.

dec. 26. 19:52
 3/21 anonim ***** válasza:
95%

Ne félj senkitől és semmitől.

Úgysem tudhatod, hogy holnap ki nem fog tetszeni valakinek.

dec. 26. 19:53
 4/21 A kérdező kommentje:
Ez igaz.
dec. 26. 19:54
 5/21 anonim ***** válasza:
62%

Úgy mint 1944-ben. Előkeresik a felmenőid anyakönyveit, ha ők nem zsidók, te sem vagy az.

Azt írod, szüleidet katolikusnak keresztelték.

dec. 26. 20:07
 6/21 anonim ***** válasza:
42%

#1 nem nagyon ismered a magyar zsidósagot ugye? Sokszor van szláv vagy német vezetéknév. Ez a kettő egyszerre nagyon valószínű hogy a kérdező felmenői zsidók is lehettek.

Amúgy ez az egész magyarságra igaz, mivel sokan megkeresztelkedtek és magyar vezetéknevet választottak a múlt században.

dec. 26. 20:09
 7/21 anonim ***** válasza:
0%

sehogy ranezesre sokszor. valaki full zsidonak "nez ki" egyebkent nem az. Nalunk eleg gyanus nevek vannak, korulmetelesek, stb.. csaladfakutatas KEZZEL. ezek a 23andme dolgok... eleg fura ewredmenyeket dobak ki aminek annyira nem hiszek. pl mikor hol. krisztus e. 600 egyiptomibol ma valami? en csinaltattam es eleg keves zs lett a kezzel irott teljesen mast mutat. akinek bejon oke akinek nem hat.. tegye ahova akarja en ide teszem.

semmit nem latni rajtam zs lennek. ismerosom full szoke, keves arcszor, mindene szoke, feher bor. raadasul nem hulyeskedek Feher a v.neve. Csomo ilyen honositott nev van egyebkent, azokrol nagyon nem, kinezetre sem hacsak nem zarandokolnak, na ott latod az igazit. De a metron? a dagi telefonozo multiban dolgozo iphoneost aki szepen meg van borotvalkozva? felejtsd el...

dec. 26. 20:28
 8/21 A kérdező kommentje:

Akik svábok a felmenőimben, ők nem változtattak nevet, voltak akik maguk közt még sváb németet beszéltek.

Az apai oldalt nem tudom, de amíg vissza tudom nézni, csak anny változás volt, hogy ükapám még Y-nal írta.

dec. 26. 20:30
 9/21 anonim ***** válasza:
Csaladfakutatast kell vegezni, ehhez myheritage dns tesztje is jo kiindulas, nekem kidobta az izraeli rokonolat, akik szinten csinaltak dns tesztet... kiderult, h tiszaszentimren eltek egykor a zsido felmenoim (ez csak egy kis resze a sok mas felmenoi agnak), es az o leszarmazottaik Izraelben + az USAban elnek.
dec. 26. 20:35
 10/21 anonim ***** válasza:
Ha az anyukád nem volt zsidó származású, akkor te sem lehetsz az.
dec. 26. 22:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!