Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hol kereshetném? Szeretnék...

Hol kereshetném? Szeretnék tudni olyan vezeték neveket, amik a legritkábbak. Olyanra gondolok, mint Mihalovszki, Stregova, Lichtenstein, stb. Van ilyen nevű ismerősötök?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 12:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nekem középsuliban volt Matyasovszki és Paparánszki vezetéknevű osztálytársam is. Szép, magyar, rövid keresztnév párosult mindkettőhöz, ezért jól hangzott.
2010. nov. 6. 13:45
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A mi nevünket egyetlen család viseli, 1500-as évekig meg van a családfa, a nemesi levelek is. Egyszer kíváncsiságból beírtam a google-be, s csak a mi családunkat dobta ki. Pedig az előnevet, amit 45-ben elvettek tőlünk, be sem írtam.
2010. nov. 6. 13:48
 13/21 A kérdező kommentje:

12:50

Neked mi a neved? Privátot nem tudok írni!

2010. nov. 6. 17:24
 14/21 anonim ***** válasza:
Pyber, Pálffy, Harrach...
2010. nov. 6. 17:42
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
ez a sok kamu :D:D:D 1 család használja a neveteket aha :D én az angol királynő eltitkolt unokája vagyok :D
2010. nov. 6. 22:26
 16/21 anonim ***** válasza:
A mi nevünk egyedi az országban. A kötözködős válaszolónak üzenném, hogy jó pár ilyen van.
2010. nov. 7. 05:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyébként én is még háromról tudok , amiből szintén csak egy van. A kötözködősnek üzenem, hogy még korabeli újságok is vannak, amelyekben hosszú cikkek jelentek meg az ősök halálakor, sőt egyik ősünkről az egyik leghíresebb 19. századi írőnk könyvet is írt. De akik ismernek, tudják, hogy nincs több ilyen név, akik nem ismernek, az meg nem érdekel, elhiszik-e vagy nem.
2010. nov. 7. 11:00
 18/21 anonim ***** válasza:
Szia! Az én vezetéknevem egyszerű, még a leírása is, mégis mindig megkérdezik, hogy hogy kell írni. Mert azt hiszik, hogy ezt az egyszerű nevet bonyolítva lehet csak. Pár névrokont találtam a wiw-en, de nem tudom, hogy ténylegesen rokonok-e.
2010. nov. 9. 19:17
 19/21 anonim ***** válasza:
Pánger Gueth
2010. nov. 10. 17:25
 20/21 Allaris válasza:

Az én családom nevét is csak mi használjuk. Eddig akárkivel találkoztam, vagy találtam meg ilyen névvel, kiderült, hogy rokon. Egy hasonlót találtam még Amerikában, írtam is nekik e-mailt. Ők meg a háború előtt vették fel, mert féltek hogy zsidóknak nézik őket, és '46-ban emigráltak. Az öreg meg is köszönte szépen, hogy használhatták (és kb. a fronton töltött életét leírta nekem egy levélben). :D

Illetve van még egy, ami hangzásban nagyon hasonlít ehhez a vezetéknévhez, amiről családfa könyvekben olvastam, hogy a miénkből alakult ki elírás útján. Sóval akkor az is távoli rokon. :)

2010. nov. 16. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!