Szerintetek bűn ha mostoha testvérek egymásba szeretnek?
Jogilag semmi gond nincs vele.
Érzelmileg: ha nem együtt nőttetek fel, akkor nem gond. Ha viszont együtt nőttetek fel kicsi korotok óta, akkor érzelmileg ez olyan, mintha édestestvéred iránt éreznéd ugyanezt.
Hát, nem tudom... A húgom örökbe lett fogadva, 1 éves voltam akkor. Nekem ő a testvérem, én úgy is tekintek rá. Jó, itt jogilag több probléma lenne, mert az örökbefogadott gyereket a jog úgy kezeli, mint a vér szerintit, de genetikailag nem állunk közelebb egymáshoz, mint a mostoha testvérek, mégsem vonzódom hozzá szexuálisan. Ha valaki ilyen kicsi korától együtt él a másikkal, annak ő a testvére, biztos vannak olyanok, akik lefekszenek egymással ennek ellenére, de ez számomra igen szokatlan, ha szépen akarok fogalmazni.
Szóval akik 1-2 éves koruktól együtt nőnek fel, ők testvérek, sőt az ilyen kisgyerek a nevelőszülőre is ugyanúgy tekint, mintha a valódi szülője lenne, például az unokatesóm 3 éves volt, amikor az elvált anyjával megismerték a nagybátyjámat és teljes mértékben apjaként tekint rá, hiszen ő nevelte, hiába nem vérrokonok. Én meg unokatestvéremként tekintek rá, hiszen együtt nőttünk fel, neki a nagybátyjám az apja, a nagybátyjám a fiaként kezeli, nekem pedig a nagybátyjám fia az unokatestvérem, mégha genetikailag nem is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!