Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan tudhatom hogy cigány...

Honnan tudhatom hogy cigány vagyok e?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel hogy cigány származású vagyok e.

A kinézetem az sötétbarna haj, márvány szem. A bőröm az a világos és a sötét keveréke, nem mondanám egyiknek se. Van az én bőrömnél világosabb is.

Nagyon bírom a cigány zenéket.

Anyám a legjobb tudomásom szerint nem cigány. Apám viszont nem tudom, sose mondta. Anyai ágról nagyanyám tudomásom szerint nem az, viszont nagyapámban elvileg van cigány vér. Apai ágról senkit se ismerek, apám pedig ugye ahogy írtam is nem említette ezt soha.

Esetleg ezek alapján cigány lehetek? Félcigány? Vagy tán egyik se?

2024. máj. 22. 22:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%

Ha cigány lennél, tudnál róla a rokonság révén, mivel a viselkedésük elég jellegzetes. Kevés olyan cigány van, aki teljesen meg tud szabadulni a családjától, mert a cigányok egyik jellegzetessége a családhoz való erős kötődés, és aki ki akar ugrani, azt nagyon húzzák vissza, ez is az egyik oka, hogy nehéz az integrációjuk. Szóval ha nem keringtek körülöttetek ordítva győzködős rokonok a "kiccsaládból", akkor nem vagy cigány, vagy a szülőd egyike annak a pár cigánynak, aki sikeresen megszabadult a famíliától.

A dns tesztek, pl a myheritage régió szerint állapítja meg a dns-t, szerintem olyat nem fog mondani, hogy cigány régióból származol, mert olyan nincs.

2024. máj. 23. 08:29
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Én is elsősorban viselkedés alapján tartok valakit cigánynak, a bőrszín sokféle származás miatt lehet sötétebb, az ősmagyarok sem voltak hófehérek.
2024. máj. 23. 08:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Apukám “cigány” (nem a családjában nőtt fel, csak a külseje árulja el)

Én fehérbőrű, kékszemű, barna hajú lettem.

Ha valakinek elmondom, vagy találkozik a családommal kb. leesik az álla.

Azóta már nekem is lett egy gyerekem, neki még fehérebb a bőre, kék szemű, és szőke/szőkésbarna a haja.

2024. máj. 23. 09:16
 14/19 A kérdező kommentje:
Vagyis nem a kinézet árulja el ahogy ertem.
2024. máj. 23. 09:39
 15/19 anonim ***** válasza:
49%
Miért fontos megtudni, hogy cigány vagy-e? Ha megtudod akkor jobban vagy rosszabbul érzed magad?
2024. máj. 23. 11:42
 16/19 anonim ***** válasza:
70%

Nem a kinézet a döntő, attól, hogy sötétebb a bőröd, még nem biztos, hogy vannak cigány felmenőid.

Szüleid nem beszélnek az ősökről? Familysearch.com-on elkezdhetsz kutatni utánuk, elég nagy adatbázisuk van.

2024. máj. 23. 11:59
 17/19 anonim ***** válasza:
88%
természetes dolog, hogy az embert érdeklik a saját felmenői, az emberi kíváncsiság ilyen, felesleges számonkérni a kérdezőn, miért akarja tudni
2024. máj. 23. 12:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Az ilyen DNS vizsgálat nem azt mutatja meg, milyen öseid VOLTAK, hanem hasonló génrendszerrel rendelkezö MA HOL élnek! Azaz lehetnének mind tiszta magyarok (már ha lenne ilyen), csak éppen elvándoroltak különbözö helyekre és MOST ott élnek.!
2024. máj. 23. 14:58
 19/19 A kérdező kommentje:

#15 nemtudom 😂 érdekel

#16 nem

2024. máj. 24. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!